De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedam met slagroom!

'Laat zien: gemeente maakte vergissing'

'Laat zien: gemeente maakte vergissing'

SCHIEDAM - Schiedammer Reinard Maarleveld is op persoonlijke titel een actie gestart om geld bijeen te brengen om de vier corona-boetes en de gebakjes te betalen voor Lou van Rossum en Taco Nijmans en hun (schoon)ouders. Historicus Reinard Maarleveld is onder meer bekend als hoofdredacteur van het tijdschrift Scyedam en als oud-voorzitter van de Historische Vereniging Schiedam. Je leest meer over de actie in deze door Reinard Maarleveld ingezonden mededeling.

INGEZONDEN

"Missie
Schiedam met slagroom laat zien laat dat de gemeente een vergissing heeft gemaakt door vier mensen die een gebakje zaten te eten op te zadelen met een strafblad en een boete van 1600 euro. Schiedam met slagroom laat zien dat Schiedam een hartelijke en warme stad kan zijn.

Werkwijze
Schiedam met slagroom zamelt een bedrag in van 1602,30. Dat is het bedrag van de boete verhoogd met de prijs van een gebakje. Er wordt bezwaar gemaakt tegen de boete. Mocht de boete niet worden opgelegd dan gaat het bedrag naar de Voedselbank Schiedam.

Hoe kan jij helpen?
Maak 5 euro over naar Schiedam met slagroom via deze link. Meer mag ook (dubbel slagroom).
https://www.geef.nl/nl/actie/schiedammetslagroom/donateurs

Contact
Facebook: Schiedam met slagroom https://www.facebook.com/Schiedam-met-slagroom-113647353691559
Twitter: @SchiedamMet
Email: Schiedammetslagroom@gmail.com
06 255 14 259
Reinard Maarleveld"

Binnen een half uur nadat hij het bericht over zijn actie heeft gepost, is er al 150 euro gestort, zo meldde Reinard Maarleveld ons (om 13.50).

Hier lees je ons eerdere artikel over de boetes en de burgemeester die het wil uitleggen. In het artikel lees je ook dat in Schiedam 600 coronaboetes werden uitgedeeld. 

Onder deze link kun je volgen hoeveel donaties er al zijn gedaan: https://www.geef.nl/nl/actie/schiedammetslagroom/donateurs

Bron afbeelding: fragment uit NOS Journaal waarin aandacht werd besteed aan de boetes in Schiedam

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van wat er leeft onder Schiedammers. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "'Laat zien: gemeente maakte vergissing'"

Belachelijk, al waren ze in "overtreding" dan nog geef je niet zo'n hoge boete. Een waarschuwing, net als in de meeste andere steden, was beter geweest.

Door: Else 't Hooft-Alberti Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker