De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Letselschade door eikenprocessierups

Letselschade door eikenprocessierups

SCHIEDAM - Er is in Schiedam en grote delen van Nederland deze dagen veel te doen over de eikenprocessierups. De overlast van de 'jeukrups' is zo groot dat er een landelijk bestrijdingscentrum komt. Deze foto laat zien hoe de huid aangetast kan worden.

door Jan Schrijver

De foto werd afgelopen zomer genomen van een vakantieganger uit Zuid-Holland die op een recreatiepark in Overijssel getroffen werd door de gevolgen van het diertje. Letselschadebureau JBL&G stelde namens hem de eigenaar van het park aansprakelijk voor het opgelopen letsel en de verpeste vakantie. "Voor zover bekend is het de eerste letselschadezaak rond de rupsen", aldus het bureau.

"De man zat in juni in ‘t Hooge Holt in Gramsbergen regelmatig op een bankje bij het hertenkampje. Na een paar dagen kreeg hij last van ondraaglijke jeuk en huiduitslag. In de boom pal boven het bankje bleek een nest rupsen te zitten. Hun brandharen dringen huid, ogen en luchtwegen binnen en veroorzaken irritaties, infecties en soms griepverschijnselen. Voor honden kunnen ze levensgevaarlijk zijn, waardoor ook de hond van meneer in dodelijk gevaar heeft verkeerd, volgens het slachtoffer. Hij startte een letselschadezaak tegen het recreatiepark", zo omschreef het bureau de casus. “Wat een leuke vakantie zou moeten zijn in uw mooie park, werd door onachtzaamheid een ramp. Slapeloze nachten, onbeschrijfelijke jeuk aan beide armen, een explosie van ontstekingen”, meldde de 78-jarige vakantieganger uit Hendrik-Ido-Ambacht aan de leiding van het park. 

Eigenaresse JBL&G Steffy Roos du Maine: “De gemeente had het park ingelicht over de rupsen, ze wisten dat er veel eiken staan waar de rups zich graag in nestelt, en toch hebben ze nagelaten zelf onderzoek te verrichten en de rupsen structureel te bestrijden. In deze zaak zijn zelfs pas maatregelen genomen nadat het gevaar zich al had verwezenlijkt en onze cliënt letselschade had opgelopen: een papiertje met een waarschuwing en een rood-wit lintje om het bankje. Pas dagen later is het bankje eindelijk weggehaald. Te laat, te laks, te weinig.” 

Voor zijn verzekerde, het recreatiepark in Overijssel, heeft verzekeraar Nationale-Nederlanden inmiddels de aansprakelijkheid erkend voor het letsel dat deze gast opliep door de eikenprocessierupsen op het park.

Hier lees je ons artikel van gisteren over de eikenprocessierups.

Bron gegevens en foto bureau JBL&G

Zie ook: artikelen in SCHADE magazine:
https://schade-magazine.nl/nieuws/archief/2018/08/claim-richting-vakantiepark-wegens-letselschade-door-rups/4225

https://schade-magazine.nl/nieuws/archief/2018/09/recreatiepark-erkent-aansprakelijkheid-letselschade-door-rupsen/4354

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: