De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwbouwdag Schiedam op 10 oktober

Loop of fiets langs de bouwplaatsen

Loop of fiets langs de bouwplaatsen

SCHIEDAM - De 'Nieuwbouwdag Schiedam' is dit jaar op zaterdag 10 oktober 2020. Wethouder Faid Minhas geeft die dag om tien uur 's ochtends het startsein bij het i-Punt in de Waag. Daar overhandigt hij – binnen de coronaregels - aan alle aanwezigen de brochure 'Bezoek de bouwplaats'.

In deze brochure staan wandel- en fietsroutes langs bouwlocaties in alle wijken van Schiedam. Vervolgens gaan de wethouder en medewerkers van team Wonen met geïnteresseerden aan de wandel en op de fiets langs de nieuwbouwplekken om daar extra uitleg te geven over de plannen. Voor woningzoekenden staan gratis tasjes klaar waarin allerhande wooninformatie zit.

Tot 2030 worden er zo’n 7.000 woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Een deel van de nieuwbouwlocaties waarvoor nu al concrete plannen zijn of worden ontwikkeld, staat in de bovengenoemde brochure 'Bezoek de bouwplaats'. Ook na de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 kun je deze brochure gratis afhalen in het i-Punt in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39. In de brochure staat ook een overzichtelijke lijst met alle website-adressen van de projecten, waarop je je als woningzoekende kunt inschrijven.

Op de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 gaan zes films online, waarin een beeld wordt geschetst van alle bouwplannen in zes verschillende wijken van Schiedam. De nieuwe bouwplekken worden in de films aangevlogen vanuit de lucht. Er wordt met beelden van de wijk een huidige situatie geschetst en de toekomst wordt in beeld gebracht met artist impressions van de architecten en projectontwikkelaars. 

"Schiedam is ‘booming’. Steeds meer (niet-)Schiedammers vinden het een leuke, groene stad om te wonen, werken, winkelen en recreëren. En de stad ligt centraal: goed te bereiken per trein, metro, bus en tram en met alle voorzieningen binnen handbereik. Niet alleen Schiedammers zelf zoeken een woning en willen ‘doorgroeien’, ook veel mensen uit de omliggende gemeenten zijn hun ‘buurstad’ aan het ontdekken", aldus de gemeente Schiedam. 

Hier lees je enkele eerdere artikelen over woningbouw:
2000 bezoekers aan Nieuwbouwdag ()
7000 nieuwe huizen in 10 jaar ()
De toekomst van wonen in onze stad ()
Bouwproject achter het station ()
Groen licht bouwen 3000 woningen ()
Nieuwbouw in voormalige zwembad ()
140 huur- en 35 koopwoningen ()
Er komen géén winkels op Bachplein ()
'Kop van de Singel' is een stap verder ()
SchieDistrict: de naam dekt de lading ()

Foto: voor de Waag in Schiedam zie je wethouder Fahid Minhas (die wandelt 10-10 mee) en Alexander Keizer en Ilze Tas van het team Wonen van de gemeente Schiedam (die gaan 10-10 mee op de fiets) (foto door Jan van der Ploeg)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woonnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker