De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Maak muzikaal kennis in centrum

Maak muzikaal kennis in centrum

SCHIEDAM - Zaterdag 13 juli aanstaande treedt het leerlingenorkest van muziekvereniging Sint Radboud nog één keer op ter afsluiting van het muziekseizoen. Vanaf 13.30 uur klinken er onder leiding van dirigent Richard Vrijhoef vrolijke klanken op de Grote Markt in het centrum van Schiedam.

Je kunt kennismaken met het opleidingsorkest met blaasinstrumenten en slagwerk en je kunt informatie krijgen over de mogelijkheden van meespelen en muziekles.

Het afgelopen jaar heeft de 130-jarige muziekvereniging Sint Radboud voor ruim zestienduizend euro geïnvesteerd in de aanschaf en onderhoud van instrumenten. Zo is het Groot-Orkest versterkt met een bastuba, een bariton saxofoon en enkele stuks slagwerk. Voor de leerlingen zijn drie fluiten en een trompet aangeschaft. Deze instrumenten combineren een mooie zuivere klank met een soepele bespeelbaarheid. Hiermee kunnen de leerlingen doorgroeien tot een volwaardig lid van het Groot-Orkest. Daarnaast is een aantal klarinetten gereviseerd en deze spelen weer als nieuw. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: