De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schrijver J.M.A. Biesheuvel 80 jaar

Maarten Biesheuvel, Schiedamse jongen

Maarten Biesheuvel, Schiedamse jongen

SCHIEDAM - De komende weken staat Schiedam stil bij de tachtigste verjaardag van Maarten Biesheuvel. Er is een uitgebreid programma samengesteld met onder meer een feestelijke avond in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Ook verschijnt er bij Uitgeverij Scriptum een boek met Biesheuvels verhalen waarin Schiedam een rol speelt.

Naast de feestelijke avond en het verschijnen van het boek 'Een Schiedamse jongen' bestaat het programma onder meer uit: 
-    Een expositie in de Korenbeurs waar vanaf 8 mei Biesheuvels leven in beeld wordt gebracht met boeken, foto's, tekeningen, handschriften en portretten uit privécollecties en de collectie van Het Literatuurmuseum in Den Haag. 
-    Op 15 mei staat het maandelijkse Schrijfcafé in het teken van het werk van Biesheuvel.
-    In de reeks Leeskring Nederlandse Klassiekers houdt Hans Overheul op zaterdag 18 mei om 10.30 uur een lezing over Biesheuvels debuut In de Bovenkooi. 
-    In de serie literaire wandelingen verschijnt een fietstocht door Schiedam gewijd aan Biesheuvel. Zaterdag 25 mei wordt om 11.00 uur verzameld voor de Korenbeurs. 
-    Mensje van Keulen is te gast in het Literair Café op woensdag 29 mei. Zij is al jaren bevriend met Maarten.
Meer informatie over de verschillende programmaonderdelen is te vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl 

Donderdag 23 mei 2019 is het 80 jaar geleden dat J.M.A. (Maarten) Biesheuvel aan de Vlaardingerdijk werd geboren. Tot zijn twintigste woonde hij in Schiedam. Na zijn diensttijd gaat Maarten studeren in en verhuist hij naar Leiden. Daar woont hij nog altijd. Sinds 1972 heeft Biesheuvel een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Hij wordt gezien als een van de beste verhalenvertellers van het Nederlands taalgebied. In 2007 ontving hij de P.C. Hooftprijs.

Foto door Patricia Nauta

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het literaire nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker