De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State gaat uitspraak doen

Mag gemeente coffeeshop sluiten?

Mag gemeente coffeeshop sluiten?

SCHIEDAM - Morgen, woensdag 26 augustus, doet de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak of de burgemeester van Schiedam de coffeeshop Pas Op aan de Hoofdstraat in Schiedam al dan niet tijdelijk mag sluiten.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is de hoogste algemene bestuursrechter van het land. 

De Afdeling bestuursrechtspraak gaat uitspraak doen over het besluit van de burgemeester van Schiedam om de coffeeshop voor drie maanden te sluiten. De burgemeester deed dat, omdat er in de coffeeshop twee keer drugs verkocht zouden zijn aan minderjarigen. De coffeeshop kwam tegen de tijdelijke sluiting eerder in beroep bij de rechtbank Rotterdam. Volgens de coffeeshop is sprake van een incident en heeft zij direct maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. De rechtbank Rotterdam gaf de coffeeshop gelijk en oordeelde dat de burgmeester het bij een waarschuwing had moeten laten. De rechtbank heeft daarbij meegewogen dat de coffeeshop al zeventien jaar bestaat en dat zich niet eerder incidenten hebben voorgedaan. De burgemeester is het niet eens met die uitspraak en is daartegen in hoger beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die heeft de zaak op 22 juni jl. op zitting behandeld.

De uitspraak zal worden gedaan onder het kenmerk: 201907497/1/A3. De Raad van State geeft de volgende inhoudsindicatie: Bij besluit van 5 april 2019 heeft de burgemeester van Schiedam (de in beroep gegane partij in dit geschil) onder aanzegging van bestuursdwang gelast de coffeeshop met ingang van 10 april 2019 voor de duur van drie maanden te sluiten. Op 6 maart 2019 had de moeder van een minderjarige bij het team Toezicht en Handhaving gemeld dat er in de coffeeshop meerdere keren softdrugs zijn verkocht aan haar minderjarige kind. Naar aanleiding hiervan hebben toezichthouders inzage verzocht in de camerabeelden van de coffeeshop. Uit de ter beschikking gestelde camerabeelden is gebleken dat op 3 maart 2019 en op 5 maart 2019 toegang is verschaft tot de coffeeshop aan een minderjarige en dat aan deze persoon ook softdrugs zijn verkocht, zonder dat de identiteit van deze persoon is gecontroleerd.

Lees ook ons eerdere artikel: er zijn nog twee coffeeshops

1 commentaar(en) op artikel "Mag gemeente coffeeshop sluiten?"

Na eerst de horeca verziekt te hebben in Schiedam moeten ook de shops het nu ontgelden.

Door: Koos nekloos Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker