De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Signeersessies en lezingen volgen later

Marceline lanceert 'Thuisreis' online

Marceline lanceert 'Thuisreis' online

SCHIEDAM - De Schiedamse schrijfster Marceline de Waard lanceert haar debuutroman 'Thuisreis' zondag 22 maart 2020 online. 

Sinds 2017 maakt Marceline de Waard (1964) haar kinderdroom waar: schrijver zijn. Iedere zondag verschijnt een kort verhaal van haar op haar website. In juni 2019 verscheen haar bundel ‘Schandalig en andere zondagverhalen’. Nu verschijnt haar debuutroman 'Thuisreis'.

Aanvankelijk zou Marcelina deze lancering feestelijk vieren bij Het Schiedams Boekhuis, maar helaas moet deze feestelijke gebeurtenis uitgesteld worden. "Gelukkig komt er in elk geval een online-lancering," aldus Marcelina. Tijdens de uitzending komt haar uitgever aan het woord, vertelt Marceline over het schrijven van Thuisreis, kun je een boektrailer zien en wordt het eerste exemplaar uitgereikt.

'De man met de donkere krullen doemt op. Net als afgelopen dagen krabt hij aan de rand van haar bewustzijn. Op haar netvlies verschijnt het beeld van oma. Haar gezicht, vlak nadat ze stierf. Heeft de man, die steeds in haar dromen terugkeert, met haar oma te maken? Ligt de oplossing dertig jaar geleden? Ze graaft verder, een harde windvlaag blaast een stuk papier tegen haar gezicht en de beelden verdwijnen. Het is bijna donker. Ze ritst haar jas dicht en staat op. Tijd om naar huis te gaan.'

Haar oma vertrok eind jaren dertig van de vorige eeuw uit Ierland en niemand sprak er nog over. Eileen is begin vijftig als ze besluit naar Ierland af te reizen om uit te zoeken wat er toen is gebeurd. Haar camperreis door Engeland en Ierland naar de westkust van het groene eiland wordt een ontdekkingsreis naar zichzelf, naar haar oma en naar de man die steeds nadrukkelijker verschijnt in haar dromen.

De online-lancering Thuisreis vindt op 22 maart 2020 vanaf 16.00 uur op YouTube  kanaal: Ambilicious plaats.

Lees hier ons eerdere interview met Marceline.

Lees hier over de actie voor Australië waar Marceline aan mee schreef.

Foto onder: Marceline de Waard (foto door Kees Winkelman)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker