De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Raad van Cultuur adviseert positief

Miljoen voor Stedelijk Museum Schiedam

Miljoen voor Stedelijk Museum Schiedam

SCHIEDAM - Als het aan de Raad voor Cultuur ligt krijgt het Stedelijk Museum Schiedam € 1 miljoen rijkssubsidie. Dat bleek vandaag bij de presentatie van het advies aan cultuurminister Ingrid van Engelshoven. Op Prinsjesdag blijkt of de minister het advies heeft overgenomen.

Het gaat om een vierjarige investering van € 250.000, vier jaar lang vanaf 2021. Het museum wil de financiële impuls gebruiken voor de presentatie van nieuwe vormen van kunst, in combinatie met de eigen collectie. Daarbij valt te denken aan kunst die voortkomt uit bijvoorbeeld online-cultuur, de mode- of muziekwereld of kunst die is geworteld in niet-westerse tradities. 

Elke provincie mocht één museum of project voordragen voor subsidie. De provincie Zuid-Holland koos voor het Stedelijk Museum Schiedam. De raad spreekt van een ‘open en verbindend museum dat zich de afgelopen jaren in rap tempo met succes vernieuwend heeft gepositioneerd’. ‘De thema’s die het museum in de programmering wil aansnijden zijn interessant en actueel. (...) Ook is hij te spreken over de manier waarop de instelling zich inspant voor publieksverbreding, cocreatie en lokale verankering.’

Museumdirecteur Deirdre Carasso is blij met de positieve beoordeling van de raad. ’Het gaat voor ons een groot verschil maken bij de uitvoering van onze plannen. We hebben een missie die sterk is gericht op de samenleving. Met deze investering kunnen we ruimte bieden aan nieuwe kunstvormen die in de samenleving een grote rol spelen, maar vaak nog niet in musea te zien zijn.’

Het museum heropende op 1 juni met verschillende tentoonstellingen, waaronder Troostkunst, Achter de stilte van corona en Zwermen - Zoro Feigl. Ook te zien zijn de tentoonstellingen Realisme nu, De vuilniszak als muze en de politieke tekeningen van Theo Gootjes: Altijd zwart-wit.

Foto boven: Tentoonstelling Modest Fashion, Stedelijk Museum Schiedam. Fotografie: Aad Hoogendoorn
Foto onder: Overhandiging rapport met cultuur minister Ingrid van Engelshoven (l) en Marijke van Hees, voorzitter van de Raad voor Cultuur (r)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker