De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe Reiswijzer Gebiedsontwikkeling

Minhas gaat in op selectie partners

Minhas gaat in op selectie partners

SCHIEDAM/AMSTERDAM - De Reiswijzer Gebiedsontwikkeling is een handleiding voor o.a. gemeenten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars om samen te kunnen werken bij het ontwikkelen van gebieden. Er komt een nieuwe versie. Deze werd op de vastgoedbeurs Provada aangekondigd en in een panel besproken met hierin de Schiedamse wethouder Fahid Minhas.

Dit panel bestond verder uit Bob Jansen (directeur Lingotto), Matthijs Rommelse (bouwcoördinator gemeente Rotterdam) en Helen Amerika (hoofdauteur en senior adviseur AKRO Consult).

Minhas zei bij de selectie van partners naar de lange termijn te kijken. "Door met de juiste partner samen te werken borg je uiteindelijk de kwaliteit van de stad. Ik vind dan ook dat we in de toekomst meer moeten inzetten op partnerselectie, bijvoorbeeld door een aantal partijen uit te nodigen om te solliciteren, waarbij je ook vraagt om hun visie op de samenwerking. Ik denk dat je dan het beste product krijgt", aldus Minhas.

De wethouder voegde hier nog aan toe: "“Wanneer je als gemeente start met een traditionele competitie krijg je inschrijvingen van sterk wisselende kwaliteit. Maar als je aan de voorkant een aantal partijen selecteert op bepaalde competenties krijg je om te beginnen betere plannen. Zo hebben wij bijvoorbeeld vijf partijen uitgenodigd om aan de slag te gaan met een prominente locatie bij het station. De inzendingen worden beoordeeld op een reeks criteria waar de prijs géén deel van uitmaakt – want ook het programma kan immers veranderen in de loop van de tijd, en dan wil je door kunnen praten over nieuwe ambities. Maar wat we ook hebben afgesproken is dat de partijen die niet doorgaan een vergoeding krijgen van 20.000 euro.”

(bron quotes www.neprom.nl)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van de bouwplannen en stadsontwikkeling van Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker