De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Minimarkt om afval te verminderen

Minimarkt om afval te verminderen

SCHIEDAM - Op vrijdag 4 oktober is er op de Kloosterplaats in Schiedam een minimarkt om Schiedammers te inspireren om samen naar minder afval te gaan. Het 'Afval the Challenge' team gaat hierover graag met inwoners in gesprek onder het genot van een kop koffie of thee.Je kunt bij de medewerkers van het team terecht voor tips en adviezen.

Daarnaast zijn er die dag op de Kloosterplaats verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo gaat kunstenares Yvon Koopman met volwassenen en kinderen aan de slag om afvalmateriaal om te toveren tot kunstwerken. De Schiedamse wasbareluier-experts Anne en Jessie staan klaar voor alle jonge ouders die overwegen om over te stappen op wasbare luiers. Er kan ter plekke worden gestemd voor je favoriete Gouden kliko-finalist.

De minimarkt vindt plaats van 11.00 tot 14.00 uur en is onderdeel van de 'Afval the Challenge Oktober afvalmaand', een initiatief van de gemeente Schiedam om alle Schiedammers te betrekken bij het verminderen en voorkomen van restafval voor een beter milieu. Op zaterdag 12 oktober is van 09.30 - 12.30 uur de minimarkt te vinden in winkelcentrum Hof van Spaland. Die dag zal ook het Repair café aanwezig zijn om je te helpen bij het repareren van defecte spullen. 

Workshop Zelf wasbare luiers maken
Heb je textiel over dat een tweede leven verdient? Een oude jurk of blouse wellicht. Neem deze dan mee naar de Minimarkt. Op dinsdagavond 15 oktober houdt Afval the Challenge een gratis workshop wasbare luiersmaken met Anne en Jessie. Het textiel wordt dan gebruikt om wasbare luiers van te maken. Wil je meedoen met de workshop? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar viviannekerkhof@dekleineambassade.nl. De workshop wordt gegeven in de workshopruimte van de Kleine Ambassade, Vijgensteeg 2, te Schiedam.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker