De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Mitzi: Opsporing Verzocht

Mitzi: Opsporing Verzocht

SCHIEDAM - Gisteravond heeft het programma Opsporing Verzocht de hulp ingeroepen van de kijkers voor het oplossen van de overval op modezaak Mitzi. Deze brutale overval vond op woensdag 2 november 2016 om circa 13.50 uur plaats. De winkel zit op de hoek van de Boterstraat en de Grote Markt.

door Louise Melchers

We zien in het AVROTROS-programma een reconstructie van wat er zich op die dag in de winkel heeft afgespeeld en zichtbaar aangedaan vertelt de 72-jarige Mitzi Ottevanger ook zelf wat haar is overkomen. Ze dacht nog even dat het een grap was, omdat het zo onwerkelijk was. 'Dit is zo'n domme, domme actie van zo iemand... ik bedoel, wat is er nu in een modezaak te halen? Het is gewoon absurd!'  Ze heeft geluk gehad, want het had niet veel gescheeld of de dader had haar met zijn 30 centimeter lange koksmes neergestoken. Mitzi dacht op het moment dat hij stak, dat ze er geweest was en was na afloop verbaasd dat ze nog leefde.

De overvaller is waarschijnlijk ongeveer 25 jaar of jonger, zo'n 1,70 meter lang en heeft een blanke of licht-getinte huidskleur. Hij spreekt Nederlands zonder opvallend accent. Op beelden van de dader die terug te zien zijn op de site van het programma, zien we dat hij gekleed ging in een witte of lichtgrijze hoody, een broek van het merk Adidas en sportschoenen. Tijdens de overval droeg hij een sjaal voor zijn gezicht.

De politie wil ook graag in contact komen met twee getuigen die buiten de modezaak op straat stonden. Eén van hen is de dader nog achterna gerend, maar hij kreeg hem helaas niet te pakken.

Gelukkig is Mitzi weer aan het werk, waar ze zichtbaar van geniet. Ze hoopt dat de dader snel gepakt wordt, zodat andere mensen niet overkomt wat haar is overkomen, en dat voor een paar centjes...

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker