De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Oproep CDA Schiedam aan Tweede Kamer:

'Neem kinderen uit Griekse kampen op'

'Neem kinderen uit Griekse kampen op'

SCHIEDAM - De CDA Schiedam roept het landelijk bestuur van haar partij en de Tweede Kamer op in ons land kinderen op te nemen uit de vluchtelingenkampen in Griekenland. Je leest de oproep hieronder.

'De Griekse regering stuurde vorig jaar een noodkreet naar de lidstaten van de Europese Unie: “Neemt u alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen over die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen.” Elf Europese landen hebben hieraan gehoor gegeven. Maar de Nederlandse regering doet niet mee en dat, terwijl nog honderden kinderen vastzitten in de kampen.

Ruim veertig Nederlandse gemeentes hebben zich bereid verklaard kinderen op te willen vangen. Ook in Schiedam is in maart jl. met onze steun een motie aangenomen met een verzoek aan het college om de gemeente aan te sluiten bij andere Nederlandse gemeenten die een bijdrage aan de opvang willen leveren en zo actief deel te nemen aan de 'coalition of the willing'. 

Zonder een besluit van onze regering gebeurt er niets en blijven deze kinderen in hun levensbedreigende situatie, een situatie die nog eens extra bedreigend is als gevolg van het wereldwijd rondwarende COVID-19 virus.

Juist op deze dag, waarop wij 75 jaar vrijheid herdenken, zou het mooi zijn als er voor de kinderen die het betreft hoop gloort. Een hoop om bevrijd te worden uit hun benarde situatie, een hoop op een betere toekomst. Daarom roept het CDA Schiedam, bestuur èn raadsleden, de Tweede Kamerfractie en het landelijk bestuur van onze partij op om de regering te bewegen kwetsbare kinderen uit Griekse kampen ook in ons land te ontvangen.'

Hier lees je een eerder artikel over een manifestgroep.

Foto: een boot met vluchtelingen uit Irak en Syrië in de buurt van de kust van een Grieks eiland (foto door By Ggia - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45246844)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker