De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuw bord is nog niet goed

Nieuw bord is nog niet goed

SCHIEDAM - Afgelopen dinsdag vestigden wij de aandacht op een onduidelijk verkeersbord op de kruising van Oranjestraat en Lange Nieuwstraat. Het doet ons deugd vast te stellen, dat het bord door de gemeente binnen enkele dagen is vervangen door een nieuw bord (zie foto boven). Het is echter spijtig dat het bord nog steeds onjuiste informatie geeft.

Het bord maakt nu duidelijk dat rechtsafslaand vrachtverkeer na zeshonderd meter erachter komt daar niet verder te kunnen rijden, daar waar de Hoofdstraat is opgebroken. De eerste 'maar' is, dat ook ander verkeer niet verder kan rijden door de Hoofdstraat. Vrachtverkeer en ander verkeer kan over de Hoofdbrug heen, wel rechtsaf slaan de Nieuwe Haven op. 

De tweede 'maar' is dat het nieuwe bord op de Oranjestraat (het bord van de foto boven dus) nog steeds suggereert met de vette zwarte pijl rechtdoor dat vrachtverkeer daar rechtdoor kan rijden. Maar, er hangt daar op een lantarenpaal een verbodsbord voor vrachtverkeer (tweede foto onder). Overigens de vette pijl links af op het bord (het bord van de foto boven dus) suggereert ook dat je links kunt afslaan op de kruising, maar ook dat mag niet.

We vonden trouwens ook nog een bord in een perkje van het Park Plantage (derde foto onder). Ach, dat bord is nu goed aan het oog onttrokken van het vrachtverkeer, zou je vergoelijkend kunnen zeggen, maar het is natuurlijk geen gezicht tussen het groen. 

Redactie De Schiedammer Online

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker