De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ook met de bus langs bouwlocaties

Nieuwbouwdag in foyer theater

Nieuwbouwdag in foyer theater

SCHIEDAM - Wie wil zien waar nu en in de komende jaren woningen worden gebouwd in Schiedam, kan op de Nieuwbouwdag Schiedam op 2 november gratis meerijden met één van de acht bustours langs bouwlocaties. Medewerkers van de gemeente Schiedam vertellen tijdens de rondrit in de bus welke plannen er voor die locaties zijn. Er is al veel animo voor de tours die vertrekken vanaf het Stadserf bij de Liduina Basiliek. Aanmelden voor één van de ritten tussen 12.30 en 15.30 uur kan nog via info@nieuwbouwdagschiedam.nl 

Tot 2030 bouwt Schiedam circa 7.000 nieuwe woningen. In de foyer van Theater aan de Schie tonen projectontwikkelaars, makelaars en de gemeente Schiedam op zaterdag 2 november van 12.00 tot 16.00 uur woningen die nu te koop staan, op korte termijn beschikbaar komen en welke plannen er voor de toekomst zijn. Wethouder Fahid Minhas vertelt op deze Nieuwbouwdag Schiedam in zijn koffie- annex filmhoek over alle plannen. Daarbij kan iedereen aanschuiven en vragen stellen. Tussen zijn gesprekken door worden tal van interessante filmpjes over Schiedam vertoond. Hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs gaan in op de laatste ontwikkelingen.

Centraal gelegen stad
Zo’n 60% van de woningen in Schiedam worden verkocht aan niet-Schiedammers, want Schiedam blijkt ook voor Rotterdammers, Hagenaars en Amsterdammers een leuke stad om te wonen, werken, winkelen en recreëren. Voordeel is dat de stad centraal ligt en goed bereikbaar is per trein, metro, bus en tram. Wie graag nader kennis wil maken met de verrassende plekken van de stad, kan zich deze middag inschrijven bij Stichting Promotie Schiedam voor een wandeling onder leiding van een gids.

Ouders die graag even de handen vrij willen hebben om geconcentreerd naar de bouwplannen te kijken, kunnen de kinderen in de Kidshoek onder leiding van opvangprofessionals lekker laten knutselen. Aan de bar in de foyer zijn drankjes te koop. In de zithoeken kan iedereen rustig de projectinformatie bekijken en een drankje nuttigen.

Website: nieuwbouwdagschiedam.nl
Facebookpagina: Facebook.com/nieuwbouwdagschiedam 

Foto: op het terrein Dirkzwager Schiedam ontwikkelt Van Wijnen tussen alle monumenten meer dan 100 woningen

NB: hier lees je ons eerdere artikel over de aantrekkelijkheid van Schiedam voor starters op de eigen-woningmarkt, die relatief minder eigen geld nodig hebben dan in andere steden.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woonnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker