De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe huizen aan Fabriplein in West

Nieuwe huizen aan Fabriplein in West

SCHIEDAM - De afbeelding geeft een indruk van hoe het Fabriplein in Schiedam-West er in de toekomst uit gaat zien. Op het Fabriplein komen 46 eengezinswoningen met tuin voor de sociale verhuur. De eerste nieuwe huizen zullen in de tweede helft van 2019 worden opgeleverd. 

Zojuist zetten directeur-bestuurder van Woonplus Bob Venhuizen en wethouder Alexander van Steenderen hun handtekening onder de samenwerkingovereenkomst voor de vernieuwing. Direct daarna tekende Woonplus de overeenkomst met Waal uit Vlaardingen, die het nieuwbouwproject voor Woonplus ontwikkelt en realiseert. "Dit samenwerkingsproject sluit goed aan op de Woonvisie van de gemeente en de ambities van Woonplus", zegt de gemeente. Aan woningen met tuin voor de sociale huur is erg veel behoefte in Schiedam. "Dit project speelt in op de woonwens van gezinnen uit onze stad. Een belangrijke eis van Woonplus, de gemeente én de bewoners voor de nieuwbouw was om de unieke sfeer van het plein te behouden. Architect Rob Ruoff heeft daarom in de plannen voor de nieuwe woningen historische details uit de oorspronkelijke woningen laten terugkomen."

De huidige bewoners en omwonenden van het Fabriplein zijn begin vorig jaar uitgebreid geïnformeerd over deze plannen. Zij toonden begrip voor het sloopbesluit van de 72 woningen, die in slechte staat verkeren. Vorig jaar februari startte Woonplus met de begeleiding en de uitverhuizing van de huurders naar een andere, vergelijkbare woning. Inmiddels hebben 62 huishoudens een nieuwe plek gevonden. Woonplus verwacht dat alle huurders uiterlijk augustus van dit jaar zijn verhuisd.

Zodra die uitverhuizing is afgerond, kan in september met de sloop en nieuwbouw worden gestart. De drie samenwerkende partijen verwachten de eerste woningen in de tweede helft van 2019 op te leveren. "Schiedamse gezinnen hebben er dan een mooie, aantrekkelijke woonlocatie in onze stad bijgekregen", aldus de gemeente.

8 commentaar(en) op artikel "Nieuwe huizen aan Fabriplein in West"

Fabriplein in oost???? Sinds wanneer??????

Door: Loraine Op:

Inmiddels gecorrigeerd, dank je Loraine

Door: Jan Schrijver Op:

Ik wil me nu al kunnen aanmelden!!!!

Door: Michelle Op:

Wanneer begint de inschrijving en hoe meld ik me aan

Door: Namcy Op:

ık wıl graag ın aan merk komen voor de woonıng wat moeıt ık doen

Door: fadile kose Op:

Ik zou ook heel graag in aanmerking komen ,wat kan ik doen ? Groeten Priscilla Geul

Door: Priscilla GEUL Op:

Goedenavond,

Wanneer worden deze huizen opgeleverd en wanneer kan ik reageren,

Mvg,

S.ozturk

Door: Sumeyye ozturk Op:

Beste alle,

Wanneer kunnen wij ons inschrijven voor deze woningen? Het inmiddels al oktober maar kan niks vinden hierover!

Graag verneem een reactie.

Mvg,

Karen

Door: karen Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker