De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Rotterdam-Rijnmond

Nouchka Fontijn sportvrouw 2018

Nouchka Fontijn sportvrouw 2018

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Nouchka Fontijn is gekozen tot de Sportvrouw van het Jaar 2018 Rotterdam-Rijnmond. Dat werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de uitreiking die plaatsvond in Ahoy, tijdens het ATP-tennistoernooi. Ze won in 2018 goud op het EK en zilver op het WK. 

Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam, omschreef haar met fraaie woorden, zoals: "Woorden verdwijnen, als je op jezelf vertrouwt. Niet dat het dan stil wordt, want je handelen spreekt, in dikke tranen en druppels zweet. Van uitdelen tot incasseren, je wordt getest als je de beste wilt zijn."  Nouchka Fontijn nam de award niet zelf in ontvangst, aangezien zij op dit moment van een skivakantie geniet. 

De genomineerden waren bekendgemaakt bij RTV Rijnmond op vrijdag 28 december 2018 tijdens een speciale uitzending van Sportclub Rijnmond. Het publiek kon tot en met 31 januari 2019 zijn stem uitbrengen. Roeister Marieke Keijser en waterpoloster Maud Megens waren ook genomineerd, maar zagen dus dat de award naar de Schiedamse boksster ging. In 2016 en 2014 sleepte Nouchka Fontijn deze prijs ook in de wacht.

Zij werd ook reed verscheidene malen gekozen tot Schiedams sporter van het jaar; voor de prijs van Schiedams sporter van het jaar had zij verzocht haar niet te nomineren, maar ook aan andere sporters aandacht te geven. Zij reikte op sportpark Willem-Alexander onlangs de prijs uit voor het talent van het jaar.

Foto's: Nouchka met haar hond Simba; Nouchka op trainingskamp in de VS

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: