De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Twee hondjes doodgebeten in Julianapark

Onrust onder hondenbezitters

Onrust onder hondenbezitters

SCHIEDAM - Onder hondenbezitters die hun dieren in het Juilianapark in Schiedam uitlaten is grote onrust ontstaan. Gisteren werden door een grote hond twee chihuahua's doodgebeten.

De politie bevestigt de gang van zaken. Een loslopende hond, waarschijnlijk een stafford, doodde direct een van de twee hondjes en verwondde een tweede dusdanig dat een dierenarts het beestje heeft doen inslapen. "De eigenaar van de bijtende hond is doorgelopen", aldus een politiewoordvoerster. "Een afspraak met de eigenaresse van de hondjes om aangifte te doen staat ingepland."

Dat is belangrijk omdat de politie, naar het Julianapark geroepen toen het leed was geschied, in de regel alleen actie onderneemt als er een aangifte is.

Verschillende hondenbezitters waren getuigen, anderen werden snel geïnformeerd omdat ze deel uitmaken van de grote groep hondenbezitters die in het Julianapark en het Sterrebos hun honden uitlaten. Uit die groep komt het verhaal naar voren dat de eigenaresse van de dode hondjes met in totaal vijf chihuahua's liep.

Het zou niet een stafford zijn die losgebroken was van de lijn, maar een rottweiler. De stafford was de tweede, niet-agressieve hond van de man die naar verluidt na het incident is doorgelopen.

Met name dat laatste is voor de politie aanleiding om de man te willen achterhalen. De eigenaar is verantwoordelijk voor zijn hond en dus ook aan te spreken op agressief gedrag van de hond. 

Volgens de politiewoordvoerster komen incidenten als deze hoogstzelden voor.

Foto: een rottweiler (foto door Jandegroot, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1993174)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker