De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Literaire kroegentocht door Schiedam

Ontmoet 'Schrijvers aan de toog'

Ontmoet 'Schrijvers aan de toog'

SCHIEDAM - Een van de activiteiten die de Bibliotheek Schiedam ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan organiseert is 'Schrijvers aan de toog'. Dit is een literaire kroegentocht die op donderdagavond 19 maart aanstaande gehouden wordt. Verschillende schrijvers lezen in dertien horecagelegenheden voor uit eigen werk. Onder anderen Nico Dijkshoorn, Eva Hoeke Liesbeth Mende, Sanne van Hasselt en Marcel van Roosmalen kun je aan de bar tegenkomen. 

"In een aantal cafés en restaurants in de Schiedamse binnenstad treden op donderdag 19 maart 2020 schrijvers van allerlei pluimage  op. De schrijver neemt plaats aan de bar, aan een tafel of op een kleine verhoging en leest voor uit zijn of haar werk. Dat kan een column, een gedicht of een kort verhaal zijn. Ongedwongen en min of meer als een verrassing vinden deze optredens plaats", zo kondigt Bibliotheek Schiedam aan. De optredens duren per keer 10 à 15 minuten, dus je kunt op een avond heel wat schrijvers zien en beluisteren.

In het programma wordt, naast landelijk bekende schrijvers, ook plaats ingeruimd voor Schiedamse schrijvers en schrijvers uit de regio. Geïnteresseerden kunnen een kroegentocht houden langs de deelnemende horeca-gelegenheden en zo telkens weer een ander sterk verhaal beluisteren. De deelnemende horecagelegenheiden zijn: Café Sjiek, Café Kennis, Café 't Anker, Lucas Drinkwinkel, Záálig, 1714, Samba Y Fado, De Beurs, Césant, Jeneverie 't Spul, Tapperij Het Weeshuis, Wijning, Wijn & Beleving en Grand Café Babbels. 

Foto: Nico Dijkshoorn is één van de schrijvers aan de toog (foto door Jan Schrijver uit artikel: Nico ging met foute Afghaan)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: