De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedams Open Podium

Ook jij kunt op de zeepkist

Ook jij kunt op de zeepkist

SCHIEDAM - Op zaterdag 25 mei 2019 vindt de derde 'Independent Bookstore Day' in Nederland plaats. Die dag is een viering voor de boekwinkel en de lezer, met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, prachtige optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten.

Bij het Schiedams Boekhuis opent om 12.00 uur Schiedams stadsdichter Yvette Neuschwanger - met haar bundels beter bekend als Feetje - het Schiedams Open Podium, op een zeepkist. Ze zal voordragen uit eigen werk. Haar bundels, in eigen beheer uitgegeven, zijn te koop bij het Schiedams Boekhuis. Ook komt Jack de Prenter zijn TwitterDichtjes voordragen en zal Gijs van Rij ‘literaire’ plaatjes draaien uit zijn bijzondere collectie. 

Heb jij een gedicht geschreven, heb je een goed verhaal te vertellen, wil je voorlezen uit je favoriete boek of heb je een mooie striptekening gemaakt? Dan kan ook jij op de zeepkist bij het Schiedams Boekhuis. Op 25 mei, tijdens Independent Bookstore Day, stelt het Schiedams Boekhuis de hele dag zijn podium open voor (aspirant)dichters, schrijvers en (voor)lezers. Er is een zeepkist, er zijn versnaperingen en de stadsdichter opent het evenement. Iedereen is welkom.

Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat onder meer om exclusieve publicaties en gesigneerde exemplaren van o.a. Brett Easton Ellis (speciaal vooruit op deze dag te krijgen), A.F.Th. van der Heijden (een exclusieve uitgave), Levi Weemoedt en Ottolenghi (gesigneerd), Maarten Biesheuvels Verhalen uit het gekkenhuis (luxe editie).

Independent Bookstore Day wordt georganiseerd door Libris en schrijver/journalist Yaël Vinckx en ondersteund door de Stichting CPNB, voor alle zelfstandige boekwinkels in Nederland. 

Foto: Yvette Neuschwanger draagt voor (foto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het literaire nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker