De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

BENU Apotheek Jansen sluit op 1 november

Oost binnenkort zonder apotheek

Oost binnenkort zonder apotheek

SCHIEDAM - De apotheek aan de Van Swindensingel  in Schiedam Oost gaat op 1 november 2020 de deuren sluiten. Daarmee raakt Schiedam Oost na tientallen jaren zijn apotheek kwijt.

Sommige mensen weten zich nog te herinneren dat deze apotheek op de Singel zat, op de hoek met de Emmastraat, ofwel waar nu het Stadskantoor staat. Binnenkort zal Schiedam Oost het dus zonder apotheek moeten stellen.

Momenteel is er sprake van dat BENU Apotheek Jansen aan de Van Swindensingel 41 in Schiedam een gedeelte van de dag open is, te weten alle werkdagen van 8.00 uur tot 13.00 uur.

De apotheek bevestigt ons desgevraagd de op handen zijnde sluiting. "Per 1 november zullen wij inderdaad de deuren sluiten van BENU Apotheek Jansen. We zullen dan samenvoegen met BENU Apotheek Schiedam (Westerkade 24a). Alle klanten ontvangen deze week een brief met meer informatie." 

We vroegen de apotheek naar de reden van de sluiting: "In Schiedam zijn op dit moment drie BENU Apotheken: BENU Apotheek Woudhoek, BENU Apotheek Schiedam en deze apotheek BENU Jansen. Voor sommige bewoners is ook BENU Apotheek Oud Mathenesse in de buurt. Deze apotheek, BENU Apotheek Jansen, gaat sluiten maar er is dus altijd een BENU Apotheek dichtbij. We hebben ervoor gekozen om ons te focussen op de uitbreiding van de services in BENU Apotheek Woudhoek en BENU Apotheek Schiedam. Zo krijgt BENU Apotheek Schiedam binnenkort een afhaalautomaat. Hier kunnen mensen 24 uur per dag en 7 dagen per week (herhaal)medicijnen ophalen. Je krijgt een bericht met een afhaalcode als de medicijnen klaar liggen. Mensen die slecht ter been zijn hoeven zich geen zorgen te maken: medicijnen kunnen ook bezorgd worden", zo beantwoordt apotheker Aggie van Winssen onze vraag. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het zorgnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

2 commentaar(en) op artikel "Oost binnenkort zonder apotheek"

Maar wat is de reden? Daar zeggen ze niks over. Wat een idiote actie weer.

Door: Danny Op:

Waarom wordt deze apotheek niet overgenomen door een ander, ik vind dat het bij vaste voorzieningen hoort net als een dokter of tandarts of fysiotherapeut in deze wijk waar is de gemeente als het weg wordt gehaald, is een schande

Door: Petra Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker