De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Op deze 4 locaties komt géén coffeeshop

Op deze 4 locaties komt géén coffeeshop

SCHIEDAM - Vijftien aanvragers hebben zich kandidaat gesteld bij de gemeente om een coffeeshop te beginnen. Daarbij gaat het, zo geeft de gemeente aan, om 12 of 13 locaties die genoemde vijftien aanvragers op het oog hebben (het kan zijn dat meerdere aanvragers dezelfde locatie op het oog hebben). Eind van de middag maakte burgemeester Lamers bekend dat voor vier locaties de aanvraag inmiddels is geweigerd, te weten: Rubensplein 4, Schiedamseweg 26, Broersvest 12A en Rotterdamsedijk 259 A. 

door Jan Schrijver

Ongeveer de helft van de aanvragers heeft reeds een omgevingsvergunning aangevraagd. "Dat was niet de bedoeling, maar het is wel toegestaan", zegt burgemeester Lamers. "Dat aanvragen is voorbarig en voor eigen rekening en risico van de aanvragers." Twee van de aanvragen omgevingsvergunning kwamen in de openbaarheid (Rubensplein en Schiedamseweg) en leidden tot protesten van omwonenden en scholen. Inmiddels zijn met betrekking tot beide locaties petities ingediend. De gemeente kijkt onder meer of voldaan wordt aan de basiscriteria en vraagt de politie per locatie om advies. Dat heeft inmiddels vier afgevallen locaties opgeleverd en om onnodige reuring onder de inwoners te voorkomen, heeft burgemeester Lamers die vanmiddag bekendgemaakt.

Lamers gaf ook aan dat er komende week naar zijn verwachting nog een aantal locaties zullen worden geweigerd en bekendgemaakt. De burgemeester: "Dan blijven er nog 2 à 3 mogelijke locaties over. Die gaan we dan nader toetsen. Onder welke rechtspersoon werkt men? Een toets van de antecedenten van de aanvragende persoon. Ook naar de kredietwaardigheid wordt gekeken. Deze zomer willen we de keus maken, direct daarna willen we in gesprek met de omwonenden op de desbetreffende locatie." 

De huidige drie coffeeshops in Schiedam zijn gevestigd in het centrum (Broersveld 3), in Nieuwland (Parkweg 373) en in de Gorzen (Hoofdstraat 311). Wat de gemeente betreft mag de volgende locatie wel iets 'beter gespreid' in de stad terechtkomen. Er is ook een aanvraag ingediend voor de Boterstraat, waar voorheen reeds een coffeeshop was gevestigd (door het sluiten van die coffeeshop kwam de vierde vergunning weer beschikbaar en te vergeven). De Boterstraat ziet de gemeente niet als een ideale locatie gezien o.m. voornoemde betere spreiding en de ervaren verkeersoverlast op die plek met de vorige coffeeshop daar. 

In ons vorige artikel over dit onderwerp hebben wij tien locaties genoemd waarvoor een aanvraag voor een coffeeshop was ingediend, waaronder afvallers Rubensplein 4, Schiedamseweg 26, Broersveld 12A en Rotterdamsedijk 259 A en waaronder niet ideale locatie Boterstraat. De andere door ons genoemde locaties zijn:  Borodinlaan 68, 's-Gravelandseweg 618, Vlaardingerstraat 19a, Vlaardingerstraat 15/17 en Scholtenstraat 11. Op onze vraag of burgemeester Lamers wilde bevestigen dat voor dit vijftal locaties aanvragen voor een coffeeshop zijn ingediend, was het antwoord van de burgemeester 'er niet op in te gaan'. 

Ons artikel van zaterdag lees je hier.

Jan Willem de Boer van JW TV nam gisteren een interview af met burgemeester Lamers. Dat kun je zien via deze link.

5 commentaar(en) op artikel "Op deze 4 locaties komt géén coffeeshop"

Geweldig nieuws, dat de schiedamseweg er ook bij zit. Want het is echt de mooiste plekje in Kethel. 👍

D

Door: Karin Op:

Wetende dat met zijn allen bezwaar aantekenen toch het verschil kan maken. Blij en opgelucht.

Door: Miranda Op:

Geweldig nieuws👍 De aanhouder wint💪

Door: Pauline Op:

Gelukkig geen coffeeshop in Schiedam noord, inderdaad mooiste plekje in kethel. Handen af hiervan.

Door: Ellen Op:

Als er al iets moet komen op de Borodinlaan, doe dan een eetgelegenheid , die gedurende winkeluren open is ! Zeker geen koffieshop ! Laten we de komende generaties drugsvrij houden !

Door: A. Hoedemakers Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker