De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Diverse activiteiten voor kinderen bij modelspoorvereniging

Open dagen bij Schiespoor

Open dagen bij Schiespoor

SCHIEDAM - Modelspoorvereniging Schiespoor Schiedam houdt open dagen op zaterdag 28 en zondag 29 maart van 10.00 tot 16.00 uur. De vereniging heeft hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe baan in de 'tweede kamer' van de club, waarmee het oppervlakte die de vereniging in Soos Blauwhuis huurt zowat werd verdubbeld. De nieuwe baan is dan bijna klaar en is het waard om gezien te worden.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

Ook is er veel te zien en te doen voor kinderen. "We ontvangen u graag samen met kinderen of kleinkinderen voor een leuke en bewonderenswaardige dag bij ons", zo schrijft de vereniging in de uitnodiging aan alle Schiedammers. Er zijn verschillende activiteiten voor de kinderen, zoals een rangeerbaan waar ze hun rangeerdiploma kunnen behalen. Creatief zijn met Lego & trein is ook een van de activiteiten alsook lekker knippen, plakken en kleuren om de fantasietreinbaan en de wagonnetjes zo leuk mogelijk te maken. De deelname is gratis.

Schiespoor is onlangs ook met een maandelijkse jeugdactiviteit gestart. Op de eerste zondag van de maand kunnen kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur onder begeleiding van volwassen leden van Schiepoor bezig zijn met miniatuurtreinen. Deelname kost vijf euro per kind per keer. Limonade en een versnapering zijn inbegrepen. Na elke keer krijgt een deelnemend kind een stempel op een spaarkaart. Een volle kaart (tien stempels) kan worden ingeruild voor een wagonnetje dat hij of zij mee naar huis mag nemen om zo een start te hebben voor de hobby thuis.

Gisterenavond was een delegatie van Schiespoor aanwezig op de borrel die het Stedelijk Museum Schiedam hield om personen en organisaties te bedanken die afgelopen jaar hebben meegewerkt aan exposities en evenementen in het museum in het kader van 'Mijn Schiedam'. Schiespoor werkte mee aan de bouw van een winterse modelspoorbaan die je tijdens de afgelopen kerstvakantie kon zien in het museum.

Voorzitter Johan Mol kijkt terug op een doorslaand succes.  "Waarvan we bovendien veel hebben geleerd", zo concludeert hij. "Als hobbyisten dachten we voorheen, als er kinderen op de club waren, nogal in termen van 'oh, even goed oppassen dat ze niets kapot maken'. Door nu samen met kinderen te hebben gewerkt, zijn we er heel anders tegenaan gaan kijken. Kinderen zijn net zo voorzichtig als volwassenen en maken helemaal niets kapot. En als je samen met hen aan het knutselen bent, ontdek je hoe creatief kinderen kunnen zijn. Ze zien, wat wij als volwassenen niet (meer) zien, zou je kunnen zeggen. Het is echt heel leuk om ook met kinderen aan onze hobby te werken."

Adres: Spinhuispad 36, 3111 PX Schiedam

Hier lees je ons eerdere artikel: modeltrein kerstfestijn
En hier: Schiespoor treint lekker in Blauwhuis
Dit schreven we over Kerstival in het museum

Foto: v.l.n.r. secretaris Carl Rijkuiter (53), Victor Beijert (27) en voorzitter Johan Mol (70). Victor is het jongste lid van de vereniging en coördineert de onlangs opgestarte jeugdactiviteiten op de zondagochtend. Het oudste lid van de vereniging is 84
Tweede foto: Johan Mol vertelt de andere genodigden tijdens de borrel over het aandeel van zijn club in 'Mijn Schiedam' in het museum


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het verenigingsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: