De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Prinses Beatrixpark

Opening bijenstal tijdens Lentefeest

Opening bijenstal tijdens Lentefeest

SCHIEDAM - Aanstaande zondag 26 mei is het Lentefeest in het Prinses Beatrixpark. Het thema is dit jaar “Bijen en Vlinders”. Om 13.00 uur zal de nieuwe bijeenstal in de heemtuin van het park officieel geopend worden door wethouder Jeroen Ooijevaar.

De Schiedamse Stadsimkers hebben de bijenstal kunnen realiseren door financiële bijdragen van de gemeente Schiedam en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Irado heeft de stal gebouwd.

De bij staat de laatste tijd flink in de belangstelling en het animo voor een cursus bijenhouden is al een aantal jaren groot. Maar waar kan je in de stad je bijenkast zetten? In Schiedam is daar nu een oplossing voor. In het afgelopen voorjaar is in het Beatrixpark een geheel nieuwe bijenstal gebouwd: een overdekte plek waar beginnende en wat meer ervaren Schiedamse Stadsimkers hun bijenvolken onderdak kunnen bieden en kunnen leren van elkaars expertise. Ze kunnen er ook voorlichting geven over (het belang van) bijen aan belangstellenden. Vanuit de bijenstal kunnen de bijen op zoek gaan naar nectar en stuifmeel in het Beatrixpark en de (volks)tuinen in de omgeving. Maar met een actieradius van ongeveer 3 km, kunnen ze bijvoorbeeld ook de vele aangeplante lindebomen bezoeken die Schiedam rijk is.

Het Lentefeest wordt georganiseerd door de Vrienden van het Beatrixpark. De Schiedamse Stadsimkers zijn met verschillende kramen in het park aanwezig. Er wordt voorlichting gegeven over bijen, je kunt een kaarsje rollen of dompelen, zien hoe een bijenkorf gemaakt wordt en - achter glas - een kijkje nemen in een bijenkast. Daarnaast is er die dag nog veel meer te zien en te beleven in het park.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het nieuws over natuur en milieu in Schiedam. Alvast dank.
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: