De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Opening Borstkliniek en Oncologiecentrum

Opening Borstkliniek en Oncologiecentrum

SCHIEDAM - Vanmiddag tegen een uur of vijf is de nieuwe Franciscus Borstkliniek in het ziekenhuis in Schiedam officieel geopend. Medewerkers van het ziekenhuis knipten het lint door. Daarna konden de overige medewerkers van het ziekenhuis en de genodigden een kijkje nemen in de modern ingerichte speciale afdeling voor patiënten met borstkanker.

door Jan Schrijver

Onder anderen chirurg Taco Klem voerde het woord. Hij benadrukte dat met de in Schiedam gecontreerde zorg voor borstkankerpatiënten de Franciscus Borstkliniek tot de grotere gespecialiseerde klinieken in het land behoort. Doelstellingen voor de toekomst zijn onder meer om de meest innovatieve borstkliniek van het land te zijn. De tijd tussen diagnose en behandeling is al klein, wat voor een patiënt en gezin erg belangrijk is, zei Klem, maar er zal aan worden gewerkt om de wachttijd nog verder te verkorten. Ook aan wetenschappelijk onderzoek wordt in de samenwerking met het EMC een belangrijk steentje bijgedragen door het ziekenhuis. 

Huisarts Erik Herman, met zijn werkgebied in Rotterdam, zei in een toespraak dat het wel even slikken was toen hij hoorde dat de behandeling van borstkanker geconcentreerd zou worden in Schiedam. "Je wilt toch graag ziekenhuiszorg zo nabij mogelijk in je werkgebied hebben. Ik begrijp echter ook dat concentratie nodig is om top klinische kwaliteit te leveren, hetgeen in het belang is van de patiënten. Het ziekenhuis heeft bijvoorbeeld maatregelen genomen voor wat betreft de te overbruggen afstand door de inzet van pendelbusjes." Collega-huisarts Joerien van den Doel zei in haar korte toespraak haar patiënten met vertrouwen door te gaan verwijzen naar de nieuwe Borstkliniek. 

Vanmiddag werd bovendien het nieuwe Oncologiecentrum in gebruik genomen, met 24 bedden voor patiënten die overnachten (klinische bedeen) en 24 bedden voor dagbehandeling. De bedden zijn nu nog leeg. Dinsdag worden de patiënten uit het Vlietland verhuisd, waarna woensdag de patiënten uit Rotterdam worden overgebracht naar het Vlietland, waarmee donderdag het nieuwe Oncologiecentrum volledig in gebruik zal zijn genomen. 

In dit artikel lees je meer over het Oncologiecentrum: géén lijstjescultuur

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het zorgnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker