De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Parfumlady Van Soest en Karl Lagerfeld

Parfumlady Van Soest en Karl Lagerfeld

SCHIEDAM - We troffen op social media deze foto aan van de dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden Duitse ontwerper Karl Lagerfeld. We zien op de foto als enige dame in het gezelschap de Schiedamse Jacqueline van Soest. We vroegen haar naar het verhaal achter de foto.

door Jan Schrijver

"Het is 32 jaar geleden dat die foto is gemaakt. Ik was 21 toen en werkte bij wijlen mijn vader en moeder in de zaak, parfumerie Van Soest aan het Broersvest. We werden in de tachtiger jaren menigmaal uitgenodigd door de gerenommeerde mode- en parfumhuizen voor hun productpresentaties, zo ook door Karl Lagerfeld Parfums. Hij werkte voor merken als Chanel en Fendi. Alle parfumerieën in ons land waren uitgenodigd voor een presentatie in het Hulstkampgebouw in Rotterdam. Dat was een groots opgezette happening. Ik zie nog voor me hoe Hans Kazan met heel veel show Karl Lagerfeld vanachter de rode fluwelen gordijnen aan de achterkant van de zaal liet verschijnen, waarna hij over de rode loper naar de aanwezige gasten toekwam. Bijna iedereen wilde wel met hem op de foto en hij deed dat bereidwillig, al was het nogal een chaos. Mijn moeder wilde dat ik me ook in het gekrioel zou voegen om met hem op de foto te gaan. Het is altijd leuk en handig om zo'n foto in de winkel op te hangen, maar ik deed het niet, bescheiden als ik was en misschien ook wel wat verlegen. Hij ging het toneel op en keek me aan en ik ben toen het toneel opgelopen en heb heel leuk met hem gesproken. Als laatste vroeg ik of ik ook met hem op de foto mocht. Hij vroeg het de fotograaf. Tegelijkertijd kwamen ook zijn Nederlandse medewerkers het toneel op. Tja, het hadden meerdere foto’s moeten zijn, hij en ik, en zij met hem. Ik ben groot bewonderaar van zijn werk voor Chanel en verzamelde catalogi. Hij zei me toen nog de foto's voor de catalogi zelf te maken. Het zijn prachtige boekwerken die ik nog altijd in de kast heb staan. Foto’s en video’s/films is hij altijd blijven maken."

Jacqueline van Soest (53), moeder van zoon Arthur en van dochter Juliëtte, doet veel vrijwilligerswerk in Schiedam. Zo is zij vaak te vinden in het Stedelijk Museum Schiedam. Ook is zij onlangs als vrijwilliger bezig geweest om van een levensverhaal van een oudere Schiedammer een levensboek te schrijven (zie groepsfoto onder, vijfde van links).

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het nieuws over Schiedammers. Alvast dank

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker