De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Petitie tegen coffeeshop in Kethel

Petitie tegen coffeeshop in Kethel

SCHIEDAM - Er is door de in Schiedam Kethel wonende Chris Ham namens 1114 inwoners op het Stadskantoor een door hen getekende petitie aangeboden tegen de mogelijke komst van een coffeeshop aan de Schiedamseweg in het pand waar nu het restaurant 't Oude Raedthuys is gevestigd. De tekst van de petitie kun je hieronder lezen. 

"Bewoners, bestuurders, winkeleigenaren, scholen en ouders waarvan de kinderen op de omliggende scholen zitten constateren:
 Dat de hoofdingang van basisschool IKC Kethel gevestigd op de Lindeijerstraat 14, 3121 JB te Schiedam, op een loopafstand van 150 meter ligt vanaf de hoofdingang van Schiedamseweg 26 te Schiedam ('t Oude Raedthuys)
 Dat de hoofdingang van basisschool OBS Het Windas gevestigd op de Schiedamseweg 65 3121 JE Schiedam, op een loopafstand van 160 meter ligt vanaf de hoofdingang van Schiedamseweg 26 te Schiedam ('t Oude Raedthuys)
 Verder vrezen wij voor de veiligheid van onze kinderen
 Geluidsoverlast
 Reuk overlast van de zoete geur cannabis
 Waardedaling van onze huizen
 Bevordering van hangjongeren, in omgeving en winkelcentrum Hof van Spaland
 Ondermijnende activiteiten (Safe houses, witwassen)
 De Schiedamseweg ter hoogte van 't Oude Raedthuys is een doorgaande weg voor fietsende middelbare scholieren. Dit is een kwetsbare doelgroep. Wanneer zij dagelijks een coffeeshop passeren met de daarbij behorende geuren en indrukken kunnen zij sneller in de verleiding komen tot het gebruik van softdrugs
 Vrezen voor verschillende soorten overlast zoals: parkeeroverlast, ronddwalende wietzakjes in de wijk, onveilige verkeerssituaties door na het gebruik van cannabis vanuit de coffeeshop deel te nemen aan het verkeer en te rijden onder invloed van drogerende stoffen. Het is aannemelijk dat er zal worden gereden onder invloed omdat er in de wijk weinig tot geen vraag is naar afname van softdrugs.
 Tevens zijn wij van mening dat een monumentaal pand zoals 't Oude Raedthuys zich niet leent voor een dergelijke onderneming en verzoeken de gemeente Schiedam dit plan niet door te voeren, maar een coffeeshop te plaatsen waar bewoners, winkeliers, bestuurders en scholen geen overlast zullen ondervinden van de aanwezigheid van deze coffeeshop."

Hier lees je ons eerdere artikel over de mogelijkheid van een coffeeshop in Kethel.

Jan Willem de Boer van JW TV maakte een reportage, die kun je hier zien. Hij sprak met Jaco van Beets, de eigenaar van restaurant 't Oude Raedthuys.

Foto door Louise Melchers

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het vestigingsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​

3 commentaar(en) op artikel "Petitie tegen coffeeshop in Kethel"

Dat deze man zijn zaak wil verkopen kan ik begrijpen, maar tegen elke prijs niet.

Er hoort daar echt geen koffieshop in dat land te komen. Ik heb die petitie getekend en daar sta ik nog steeds achter.

Waarom zo dicht in de buurt van scholen en voorbij fietsende scholieren, en een winkelcentrum.

Deze mijnheer moet wel weten aan wie hij zijn bedrijf verkoopt, ook al begrijp ik dat hij stoppen wil en zichzelf vrijpleit van de ophef, hij had wel contact met een verkeerde koper.

Als het toch verkocht moet worden dan inderdaad liever aan een notariskantoor of een advocatenkantoor o.i.d. maar geen horeca in de zin van een koffieshop.

Door: Rita Vermeij Op:

I think reason above are valid, People whom is going tot use Amy kind of drugs are going tot find the way tot find it out no make so easy and tenting

Door: Maria Op:

slecht voor de gezondheid, historisch pand moet zo blijven, overlast

Door: bertha Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker