De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Presentatie boek over Erik Mattijssen

Presentatie boek over Erik Mattijssen

SCHIEDAM - Op zondagmiddag 1 september om drie uur wordt het boek 'Kermisvrijer, de ezel en andere zaken' gepresenteerd in het Stedelijk Museum Schiedam. De middag begint met een welkom van Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam, waarna schrijfster en dichteres Judith Herzberg en kunstenaar Erik Mattijssen over het werk en het boek praten.

De solotentoonstelling van Erik Mattijssen Kermisvrijer, de ezel en andere zaken die op 29 juni 2019 in het museum geopend werd, is samengesteld rond een aantal werken uit de NOG collectie. Als de voormalige verzekeringsmaatschappij NOG (Nederlands Onderwijzers Genootschap) in 1994 fuseert met de SNS bank, krijgt verzamelaar Frits Becht het verzoek een kunstcollectie aan te leggen. In 2001 heeft Corrie van der Veen het stokje van hem overgenomen en de collectie uitgebouwd tot ruim 500 werken van zo'n 100 verschillende kunstenaars. Sinds 2013 beheert en vergroot het Stedelijk Museum Schiedam de collectie. Erik Mattijssen is met veertien werken ruim vertegenwoordigd.

Bij de nu in het museum lopende tentoonstelling van Erik Mattijssen verscheen een boek (in een Nederlandse en een Engelse versie) dat nu in de museumwinkel ligt. 

De tentoonstelling Kermisvrijer, de ezel en andere zaken is te zien tot en met 27 oktober. Het nieuwste, monumentale werk dat Erik Mattijssen maakte voor de tentoonstelling In de Hoogstraat, is te zien tot en met 6 oktober 2019.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker