De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Landelijke keten gaat vestiging Schiedam zelf exploiteren

Restaurant Sijgje gaat 1-11 weer open

Restaurant Sijgje gaat 1-11 weer open

SCHIEDAM - Proeflokaal Sijgje in Schiedam, het restaurant op de Buitenhavenweg 180 in het pand waar decennia lang 't Sterretje was gevestigd, ging in augustus dicht. Het werd geëxploiteerd door een franchiseneemster. De landelijke keten gaat het restaurant weer openen en gaat het zelf exploiteren. "We komen terug en beter dan ooit! Vrijdag 1 november 2019, zet het in je agenda. Na een te lange tijd dicht te zijn geweest, zullen wij 1 november onze deuren weer openen", schrijft het restaurant.

Er wordt een nieuw team samengesteld. Daartoe wordt een oproep gedaan door het management om te solliciteren: "Ons mooie restaurant in Schiedam gaat weer open en we zijn gelijk op zoek naar een nieuw sterk team, die onze gasten weer heerlijke avonden gaat bezorgen. We zijn op zoek naar een zelfstandig werkende kok, bedienend personeel, afwassers en keukenhulpen. Iets voor jou? En ben jij op zoek naar een nieuwe (bij)baan? Neem dan contact met ons op via schiedam@proeflokaalsijgje.nl"

In augustus werd op Facebook onder meer gemeld: "Als gevolg van persoonlijke omstandigheden is onze vestiging Schiedam tijdelijk gesloten. Wij betreuren dit uiteraard en zullen proberen de ontstane overlast voor onze gasten te beperken. In een van onze andere restaurants bent u uiteraard van harte welkom. Team Proeflokaal Sijgje Schiedam." Sijgje-restaurants zijn open in Delft, Leiden, Voorburg, Voorhout, Hilversum, Den Haag en Rotterdam.  

Op Facebook gaf de landelijke organisatie in september de volgende update: "Een aantal weken geleden hebben wij gemeld dat Proeflokaal Sijgje Schiedam gesloten was, omdat de franchisenemer niet in bezit bleek te zijn van de benodigde vergunning(en). De afgelopen weken hebben onze juristen en direct betrokkenen alles eraan gedaan om Proeflokaal Sijgje voor Schiedam te behouden. Wij zijn dan ook verheugd om u te kunnen melden dat de directie van Proeflokaal Sijgje Nederland heeft besloten om zelf de vestiging Schiedam te gaan exploiteren. De benodigde vergunningen zijn inmiddels aangevraagd. Wij hebben donderdag 12 september in het bijzijn van een hulpofficier van justitie en een deurwaarder ons pand weer kunnen betreden. Helaas kloppen de geruchten dat de gehele voorraad drank, en etenswaren, alsmede een deel van de inventaris verdwenen was. Vervelend maar niet onoverkomelijk." Zie verder op Facebook.

Op 16 maart 2018 ontving de Schiedamse vestiging van het restaurant zijn eerste gasten. Toen was de driegangenmenuprijs, die de verschillende restaurants die in de Sijgje-formule werken, slechts 14,95 euro. Inmiddels is de menuprijs op een bedrag van 17,95 gebracht, nog steeds een scherpe prijs voor een driegangenmenu.  

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horecanieuws uit Schiedam e.o. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: