De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Aantal in ziekenhuis opgenomen Schiedammer onveranderd

RIVM meldt vandaag 234 overledenen

RIVM meldt vandaag 234 overledenen

BILTHOVEN - Vandaag zijn er 292 patiënten gemeld als in het ziekenhuis opgenomen, zo meldt het RIVM, en er zijn 234 personen als overleden gemeld.

"Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd", zo luidt de toelichting van het RIVM. "Tot en met 07 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 19.580 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Van alle gemelde patiënten is de helft 64 jaar of ouder. Tot nu toe zijn 7.427 van de gemelde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 2101 overleden. De helft van de opgenomen patiënten is 70 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 81 jaar of ouder."

"Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zullen de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen in deze rapportage. Doordat het huidige testbeleid gericht is op personen met risico op een ernstig ziektebeloop op COVID-19, zal het aandeel van in het ziekenhuis opgenomen en overleden patiënten nu hoger zijn dan in het begin van de epidemie. Aan het RIVM wordt niet gemeld wie hersteld is van COVID-19."

Voor geheel Nederland samenvattend:
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.427 (+292)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 2.101 (+234)
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 19.580 (+777)

Ziekenhuisopnames Schiedam en Vlaardingen
Het aantal gemelde inwoners uit Schiedam dat in het ziekenhuis is opgenomen wegens besmetting met het coronavirus (COVID-19) is sinds gisteren gelijkgebleven op 27. Het aantal gemelde inwoners uit Vlaardingen dat als coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen, is sinds gisteren gelijkgebleven op 22. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per 7 april 2020.

In dit artikel lees je de rapportage van gisteren.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker