De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bij Sint Radboud:

Saxofoonmuziek met een verhaal

Saxofoonmuziek met een verhaal

SCHIEDAM - Aanstaande zondagmiddag 16 februari om 15.00 uur klinken er saxofoonklanken in Kethel in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Sint Radboud aan de Kerkweg 46a. Radboudlid en saxofoniste Thea Philipse vertelt haar muzikaal verhaal van '20 jaar sax spelen'. De toegang tot deze muzikale voorstelling is gratis. 

Thea Philipse speelt aanstaande zondag in verschillende samenstellingen. Zo speelt ze samen met haar saxofoondocent Roeland Kapaan en met Het SpijkerSaxofoonKwartet (SSK). Ook speelt Het SSK samen met enkele leden van de saxgroep van Sint Radboud onder leiding van saxofonist Tom de Vette.

Thea Philipse: "Twintig jaar geleden blies ik mijn eerste noot op saxofoon. Tijdens één van mijn allereerste lessen vroeg Roeland me een G te spelen van 4 tellen. Nou, dat was een makkie: 1    2    3    4, Toooooeeeet. Naar aanleiding van deze ene noot van 4 tellen kamen de volgende vragen: Waar ga je naartoe met deze noot, wat wil je ermee zeggen, welk verhaal wil je ermee vertellen. Op dat moment dacht ik: Ok, ik heb voor een jaar betaald, dat maak ik af, maar weet niet of dit iets gaat worden. Een verhaal in een noot van 4 tellen…misschien net genoeg tijd voor ‘er was eens..’ Het liep wat anders. Nog steeds trotseer ik heel regelmatig de Spijkenissebrug om me te laten vertellen hoe ik beter mijn verhaal kan vertellen. Het is amusant om te zien hoe menig wenkbrauw omhoog gaat wanneer ik mensen vertel dat ik nog steeds saxofoonles neem." 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: