De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

GGD Rotterdam-Rijnmond meldt aantal vastgestelde besmettingen

Schiedam 53, Vlaardingen 68

Schiedam 53, Vlaardingen 68

REGIO - Gisteren (6 april 2020) zijn 113 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld, zo laat de GGD Rotterdam-Rijnmond weten. "Dit brengt het totaal aantal positief op het coronavirus geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 1.596. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 91 patiënten overleden ten gevolgen van het coronavirus."

Het aantal vastgestelde besmettingen is in Schiedam gestegen van 43 (4 april, 14.00 uur) naar 53 (6 april, 17.00 uur) en in dezelfde periode in Vlaardingen van 57 naar 68.

In het aantal vastgestelde besmettingen in de regio is sprake van een sterkere stijging dan de eerdere dagen. Dit verklaart de GGD als volgt: "In de afgelopen periode zijn er meer testen gedaan. In de regio Rijnmond biedt STAR MDL laagdrempelig testen van zorgmedewerkers aan, ook andere laboratoria testen laagdrempelig. Daarnaast meldt de GGD vanaf vandaag - net als het RIVM - direct het aantal positieve testen. Eerder deed de GGD Rotterdam-Rijnmond melding op het moment dat het contactonderzoek was afgerond. Hierdoor ontstond een verschil tussen onze cijfers en het RIVM."

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve laboratoriumtesten en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen volledig beeld van het verloop van de verspreiding van het coronavirus. 

Woongemeente Positieve testen
(6 april,
17.00 uur)

 
Albrandswaard 42
Barendrecht 47
Brielle 19
Capelle a/d IJssel 100
Goeree-Overflakkee 179
Hellevoetsluis 33
Krimpen a/d IJssel 29
Lansingerland 88
Maassluis 26
Nissewaard 68
Ridderkerk 55
Rotterdam 769
Schiedam 53
Vlaardingen 68
Westvoorne 20
Totaal 1.596

 

Afbeelding: uitsnede van de RIVM-kaart van het aantal besmettingen per gemeente per 100.000 inwoners (6 april 2020)

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker