De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedam @ Art Rotterdam

Schiedam @ Art Rotterdam

SCHIEDAM - De afgelopen vier dagen werd in de Van Nellefabriek Art Rotterdam gehouden, in ons land de toonaangevende beurs voor hedendaagse kunst. Het was de 20ste jaargang. Daarnaast was het bijprogramma Art Rotterdam Week niet alleen op Rotterdamse locaties, maar ook op Schiedamse plekken, zoals Stedelijk Museum Schiedam, Stichting KunstWerkt, KetelFactory en OpenArtExchange.

door Louise Melchers

Het was op de slotdag - zondag - erg druk in de Van Nellefabriek in Rotterdam, waar galerieën uit heel Europa werk tentoonstelden. Een unieke kans voor liefhebbers om iets te kopen voor thuis aan de muur en voor verzamelaars om hun collectie uit te breiden met een nieuwe aankoop.

Ook professionele verzamelaars bezochten de beurs. Zo werd door Colin Huizing, senior conservator van Stedelijk Museum Schiedam, een werk aangekocht voor de door het museum beheerde NOG Collectie. Het gaat om een werk van Andrei Roiter (zie foto boven, middelste schilderij aan de wand, Climate Report uit 2016, olieverf op canvas, aangekocht bij galerie AKINCI). De NOG collectie is een bedrijfscollectie van de Stichting Beheer SNS REAAL die de aankoop van de werken financiert. De aankopen worden tevens afgestemd op de museumcollectie en ze zijn regelmatig in het museum, maar ook in andere musea te zien.

Het museum kocht bovendien werk aan van Bertjan Pot (zie op de eerste foto onder een overzicht van zijn werk dat werd aangeboden op Art Rotterdam door galerie Dudok de Groot), een Rotterdamse ontwerper die vooral experimenteert met allerlei materialen. Dit werk past in het beleid van het museum om zich onder meer te richten op hedendaagse kunst vanaf 1990 van kunstenaars die naar maatschappelijke ontwikkelingen kijken.

Verder exposeerde een aantal kunstenaars van stichting KunstWerkt dit weekend in Rotterdam, zoals Fenneke Hordijk (zie tweede foto onder) en Marc Müller (werk, derde foto onder).

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: