De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Karim pakt zijn kans

Schiedam opnieuw op landelijke tv

Schiedam opnieuw op landelijke tv

SCHIEDAM - Onze stad komt deze weken prominent in beeld in verschillende landelijke televisieprogramma's. Daarbij komt vanaf 13 december op vrijdagen aandacht voor een islamitische basisschool in Schiedam in het NTR-programma 'Karim pakt zijn kans'.

NTR beschrijft het programma als volgt: "Karim Amghar, geboren en getogen in Zuid-Holland, ondervond als kind hoe het is om ondergewaardeerd te worden door je leerkrachten. In de 4-delige NTR serie 'Karim pakt zijn kans' onderzoekt hij hoe het gesteld is met de kansen van leerlingen met veel potentie maar weinig middelen. Is er sprake van kansenongelijkheid in het onderwijs? In zijn zoektocht spreekt Karim met diverse beleidsmakers, ervaringsdeskundigen, onderwijzers en schoolhoofden, o.a. op de islamitische basisschool IBS El Furkan in Schiedam. Maar ook ouders en leerlingen zelf én hij gaat terug naar zijn oude basisschool Bleiswijk."

Vrijdagen vanaf 13 december, 17.15 uur, NTR op NPO 2, 'Karim pakt zijn kans'. 

Het nieuwe programma 'Als de brandweer' liet afgelopen twee zondagen afleveringen zien waarin vooral de acties van de Schiedamse brandweer werden belicht.

De Monitor gaat binnenkort aandacht besteden aan de rattenoverlast en was hiervoor op bezoek in Schiedam.

Jeroen Ooijevaar was aan het woord over duurzaamheid in het programma 'Eén Vandaag' op NPO 1. 

Het Stedelijk Museum Schiedam was in twee afleveringen van 'Tussen Kunst en Kitsch' goed in beeld. 

Kunstenaar Diet Wiegman kwam op tv met zijn schaduwbeelden die ingezet werden als 'slaapservice'. 

RTL Nieuws zette vandaag een video online met een interview met Schiedams oudste inwoner ooit, zie ons artikel over de verjaardag van 107-jaar oude Leny Paauwe.

Foto: Karim op zijn oude basisschool in Bleiswijk (bron NTR)

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker