De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Open huis Stadskantoor

Schiedam vanaf de 14e etage

Schiedam vanaf de 14e etage

SCHIEDAM - Op zaterdag 15 februari zijn de deuren van het Stadskantoor open. Het gemeentebestuur heet iedereen welkom die eens achter de schermen wil komen kijken. Bezoekers krijgen een rondleiding, waarbij ze ook kunnen genieten van het uitzicht vanaf de 14de verdieping. Er zijn lezingen in het kader van 75 jaar vrijheid en democratie en ook het team van de Stadsvisie is er.

Leden van de gemeenteraad verzorgen rondleidingen door het Stadskantoor. Bezoekers komen zo in de Aleidazaal, waar de gemeenteraad altijd vergadert, en op de ‘bestuursvleugel’ waar onder andere de werkkamer van de burgemeester is. Tijdens de rondleiding kun je de gemeenteraadsleden ook allerlei vragen stellen over het werk van het gemeentebestuur. 

Verder kun je een bezoek brengen aan de 14de verdieping om Schiedam eens van bovenaf te bekijken. Het Stadskantoor is een van de hoogste gebouwen van de stad, dat levert dus een prachtig uitzicht op over Schiedam en wijde omgeving.

Ook het team van de Stadsvisie is de hele middag aanwezig. Zij nodigen bezoekers uit mee te denken over de toekomst van Schiedam. Op de begane grond staat de koffie klaar. De mobiele wijktafel is aanwezig voor alle vragen over de Schiedamse wijken. Het Servicepunt Particuliere Woningverbetering vertelt alles over woningverbetering.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van 75 vrijheid en democratie. Het Gemeentearchief verzorgt een presentatie over 75 jaar vrijheid en democratie en geeft een lezing over Hongerkinderen. In de Hongerwinter bracht men kinderen onder bij families in delen van het land waar voldoende voedsel was. 

Het Open Huis van de gemeente Schiedam vindt plaats op zaterdag 15 februari van 12.00 tot 16.00 uur.

2 commentaar(en) op artikel "Schiedam vanaf de 14e etage"

Hoe laat begin dat.

Door: cees van der marel Op:

Het Open Huis van de gemeente Schiedam vindt plaats op zaterdag 15 februari van 12.00 tot 16.00 uur.

Door: Jan Schrijver Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: