De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wie durft de nieuwe Schiedamse stadsdichter te worden?

Schiedam zoekt stadsdichter

Schiedam zoekt stadsdichter

SCHIEDAM - Nu de Schiedamse gemeenteraad het initiatief van het Literair Gezelschap Schiedam en Bibliotheek Schiedam om een stadsdichter aan te stellen, heeft omarmd, gaan de betrokken partijen alle details uitwerken en dan kan de zoektocht beginnen.

In 2010 werd de eerste stadsdichter van Schiedam, Ron Elshout, geïnstalleerd voor een periode van drie jaar. Hij stopte er in februari 2011 mee 'i.v.m. de flagrante desinteresse van de gemeente'. Het Literair Gezelschap stelt nu in overleg met de Bibliotheek Schiedam en de gemeente spelregels op voor het werven van een stadsdichter: wat mag van een stadsdichter worden verwacht; wat mag een stadsdichter verwachten? 

Een van de onderdelen zal natuurlijk een proeve van bekwaamheid zijn. Zodra alle eisen zijn bepaald, wordt de verkiezing uitgeschreven. Als het voorspoedig loopt, wordt de stadsdichter geïnstalleerd op de Nieuwjaarsreceptie 2019 van het gemeentebestuur. De functie van stadsdichter is voornamelijk ceremonieel, maar er zal wel worden gevraagd om belangrijke gebeurtenissen in de stad met poëzie te verrijken.

Maar wat verwachten de Schiedammers nu eigenlijk van een stadsdichter? Wat maakt een Schiedamse stadsdichter succesvol bij het publiek?

Fotobijschrift: gedicht van Piet Paaltjens (Francois Haverscmidt), bekend Schiedams dichter, op een deur aan de Lange Haven

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker