De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedamhelpt.nl inwoners in deze crisis

Schiedamhelpt.nl inwoners in deze crisis

SCHIEDAM - Servicepunt Vrijwilligers Schiedam (SVS) heeft een speciaal webadres geopend dat leidt naar een webpagina waarop initiatieven verzameld zijn die gericht zijn op het bieden van hulp en ondersteuning aan inwoners in het kader van de coronacrisis.

Je vindt deze pagina via het internetadres schiedamhelpt.nl

De hulp is verdeeld in de volgende soorten:

  • boodschappenhulp
  • contact met elkaar
  • kinderen
  • maaltijdhulp
  • zorgen over corona
  • landelijke initiatieven

Je kunt bij SVS (is onderdeel van de gemeente Schiedam) ook als vrijwilliger aanbieden voor hulpverlening en als organisatie of bedrijf initiatieven insturen om onder de aandacht te brengen. (Ook bij De Schiedammer Online kun je gratis je initiatieven onder de aandacht brengen via een e-mail: gert@deschiedammeronline.nl  Zie bijvoorbeeld Train online mee in je eigen huiskamer )

Bij het hoofdstukje 'boodschappenhulp' waarschuwt SVS de inwoners om alert te zijn op oplichters. "Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie. Er verschijnen berichten in de media over mensen die langs de deur gaan en ouderen aanbieden om boodschappen te doen. Ze vragen de pinpas van de oudere én de pincode. Vervolgens wordt met de pinpas van deze mensen een groot bedrag van de rekening gehaald. Een tip voor ouderen die boodschappen door (onbekende) andere mensen laten doen: geef geen pinpas mee en betaal pas bij het afleveren van de boodschappen." Hier lees je ons eerdere artikel over oplichters die misbruik maken van de coronacrisis.

"We leven momenteel in een bijzonder wereld. De vergaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben grote impact op mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een minder goede gezondheid ondervinden problemen. Maar waar deuren dichtgaan gaan andere juist weer open. Op deze pagina lees je alle acties en initiatieven (zover bij ons bekend) die jou kunnen helpen of waarbij je juist hulp kunt aanbieden", zo luidt de toelichting van SVS op de geopende webpagina.

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker