De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Atelierweekend Kunstroute Kralingen Crooswijk

Schiedamse kunstenaars net over de grens

Schiedamse kunstenaars net over de grens

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Dit weekend is het atelierweekend in Rotterdam Kralingen Crooswijk. Op allerlei verrassende plekken zijn er ateliers te bezoeken. Op onze tocht door Rotterdam kwamen we ook een aantal Schiedamse kunstenaars tegen.

door Louise Melchers

De Schiedamse kunstenares Yvon Koopman zorgde vanmorgen voor de opening van de route. Deze vond plaats in Hofje Gerrit de Koker aan de Sionstraat 42-418. Koopmans werk is te zien in het atelier van een andere Schiedamse kunstenares, Marita Beukers.

Beukers die van oorsprong fotografe is, maakt nu collages met haar eigen foto's. Ook maakt ze schilderijen. Haar onderwerpen zijn onder meer  gebouwen en de spiegelingen daarin, muziekinstrumenten en molens. Dochter Maaike van Vugt ontwerpt niet alleen interieurs, maar ook oorbellen, die allemaal handgemaakt zijn. Dit atelier is te vinden in de Lambertusstraat 170B.

Om de hoek, in Lambertusstraat 104, is werk te zien van Jan Wagner, ook een kunstenaar die vaak exposeert bij KunstWerkt in Schiedam. Het werk van Sasha Zuidam is te zien in de Molen, Plaszoom 324 en dat van Willem van Hest in de Annastraat 10.

Om het werk van Raoul Deleo te zien (foto onder), moet je een stukje omrijden. Ook zijn werk was eerder te zien bij KunstWerkt. Op een prachtige locatie in een natuurgebiedje langs de Maas vind je zijn atelier op Nesserdijk 406. In het oude schoolgebouw zijn bovendien nog vier andere kunstenaars te vinden die in dit weekend hun atelier openstellen.

De kunstroute is nog te volgen op zondag 6 oktober tussen 12.00-18.00 uur. Meer informatie over deelnemende kunstenaars en adressen via deze link.

Foto boven: v.l.n.r. Maaike van Vugt, Yvon Koopman en Marita Beukers
Tweede foto onder: Raoul Deleo

1 commentaar(en) op artikel "Schiedamse kunstenaars net over de grens"

Dank je wel Louise!!

Een mooie stukje over ons!!

Door: Marita Beukers Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker