De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Internationaal jeugdtoernooi in Westland met Schiedams tintje

Scout de voetbaltop van de toekomst

Scout de voetbaltop van de toekomst

SCHIEDAM/'S-GRAVENZANDE - Ton van de Water (tweede foto onder) is manager commerciële zaken en PR bij voetbalclub FC 's-Gravenzande. Deze geboren Schiedammer is één van de organisatoren van het internationaal aansprekende jeugdvoetbaltoernooi (onder 14) dat op 23, 24 en 25 augustus in het Westland plaatsvindt en dat gratis toegankelijk is. Het biedt een uitgelezen mogelijkheid om de toppers van de toekomst als voetbaltalent aan het werk te zien. Wie zullen het gaan maken bij Nederlandse of buitenlandse topclubs? Maar evenzo, wie zullen er in de vergetelheid raken? 

Deze editie van het toernooi is extra interessant voor voetballiefhebbers: waar voorgaande jaren 'slechts' zestien teams van nationale en internationale topclubs naar het Juliana Sportpark kwamen, zijn dat er dit jaar maar liefst achttien. Het gaat om: ADO Den Haag, AFC Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven, Sparta Rotterdam, Brøndby IF (Denemarken), FC Kopenhagen (Denemarken), Aberdeen FC (Schotland), Consadole Sapporo (Japen), Budapast Honved FC (Hongarije), Southampton FC (Engeland), Chelsea (Engeland), Bayer 04 Leverkusen (Duitsland), Stade Brestois 29 (Frankrijk), Anderlecht (België), Club Brugge (België) en Borussia Dortmund (Duitsland) en gastheer FC 's-Gravenzande. Winnaar van vorig jaar Bayern München doet dit jaar niet mee. Gedurende het weekend worden er 85 wedstrijden gespeeld. 

De organisatie van zo'n groots opgezet internationaal jeugdtoernooi brengt het nodige met zich mee. Drie dagen lang is er een vol programma met voetbalwedstrijden, lunch, openings- en sluitingsceremonie, vervoer van en naar de clublocaties en Schiphol, shuttlebusvervoer van hotel of gastgezinnen naar sportpark en viceversa, etc.

Het toernooi wordt vrijdagmiddag om 16.00 uur geopend met een wedstrijd waarbij FC 's-Gravenzande aantreedt tegen Ajax. Verdeeld over vijf velden worden er tot even voor 20.30 uur constant wedstrijden gespeeld. Zaterdag wordt gespeeld van 9.30 tot ongeveer 17.30 uur. Op zondag wordt weer om 9.30 uur gestart. Om 13.00 uur starten de kruisfinales en de daadwerkelijke finale van het BOAL U14 Tournament 2019 begint om 15:20 uur. De wedstrijden duren steeds 35 minuten, inclusief 5 minuten rust. Het volledige programma is te vinden via www.boalu14tournament.nl.

Het BOAL International U14 Tournament wordt gehouden van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus op het sportpark van FC 's-Gravenzande aan de Koningin Julianaweg 154 in 's-Gravenzande. De toegang is gratis.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam e.o. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: