De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Weer geslaagde voetbaldag bij PP

Sparta dolt PPSC: 1-22

Sparta dolt PPSC: 1-22

VOETBAL - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar was PPSC de gastheer van een zich op het nieuwe seizoen voorbereidend Sparta. De voorbereiding van de Schiedamse vierdeklasser stond als een huis, de uitvoering was een stuk minder en de uitslag van 1-22 ietwat beschamend. Niet eens verbazend was de boosheid van PPSC-trainer Henk Salari, in tegenstelling tot zijn meeste pupillen, en de oprechte opgetogenheid van (enige) doelpuntenmaker Remco van den Berg, die de eindstand op het bord bracht en ongestraft zijn shirt mocht uittrekken.

door Ton de Leede (foto's Joep Schrijver)

Om 13.45 uur betrad de PPSC-selectie met alle begeleiders de kantine om in een afgebakend gedeelte een broodjesmaaltijd te nuttigen. De broodjes ham en kaas werden weggespoeld met halfvolle melk en vruchtensap. De sfeer was uitgelaten en er was geen speler die zijn mond hield. Natuurlijk heeft de ene begeleider en de ene speler meer praats dan de ander, maar dat is altijd zo. 


Elk onderwerp passeerde de revue, ook van die string die een voorbij lopende dame al dan niet zou dragen. Ruim over 14.00 uur heen wierp de selectie nog een blik op de match tussen oud-PPSC en oud-Sparta, dat zeker het aanzien waard was. De bespreking van de bevlogen Henk Salari was prima voorbereid en leek zo klaar als een klontje. Wel respect maar niet de duels ontlopen, wel gedurfd inschuiven en niet laf achteruit hollen, wel het veld kleinhouden en niet het speelveld te groot laten worden, mee kantelen als de bal aan de andere lengteas van het veld ligt. De inmiddels toch wat strak getrokken koppies van de spelers knikten gehoorzaam, maar in de praktijk bleek later dat de gedreven bespreking vele oren niet had bereikt. Misschien de duistere krachten in de sport, maar hoe Henk Salari zijn best ook had gedaan, zijn elftal liep tijdens de wedstrijd slechts achteruit en achter de opponent aan. 


In de vijfde minuut viel het eerste doelpunt (0-1) en dat was zeker niet de enige treffer die de kleine 1000 toeschouwers kregen te zien. Elftal één van Sparta joeg, tackelde, versnelde en combineerde dat het een lieve lust was, zich niets aantrekkend van de benauwde temperatuur. Met de stand 0-12 ging de rust in, de blauwhemden naar adem happend en trainer Henk Salari met stoom uit zijn oren. De spelers zaten ongemakkelijk wat te drinken en te ginnegappen. Tot hun trainer het woord nam en hij zijn spelers ongegeneerd de oren waste. ,,Hoe kan je nou lachen, ik sta me hier dood te schamen. Als die 0-12 nou de eindstand was, oké, maar de ruststand. Wordt de afgang nog groter dan ben ik na de wedstrijd direct naar huis.''

Met 'Sparta deel twee' - een volkomen nieuw elftal op het veld - hield de stormloop niet op. Drie keepers stonden in totaal op het doel van 'PP', het maakte eerlijk gezegd niet uit. Na gescoord te hebben, haalden de roodwitten razendsnel de bal uit de goal om de snelheid er maar in te houden. 

Tot geluk en ook hilariteit van de zonnende supporters zorgde Remco van den Berg, met een schamp van zijn gladde bolletje, voor de eretreffer. ,,Ik zei nog tegen die twee verdedigers dat ik ging scoren, echt te gek. Ik was echt blij en trok van gekkigheid mijn shirt uit. Ik kreeg gelukkig geen gele kaart, anders kost het me nog geld ook.''

Alex Pastoor, de trainer van Sparta tijdens de wedstrijd met grote zonnebril en pet, was zeer tevreden over het vertoonde spel. ,,We waren scherp en zetten de tegenstander steeds hoog vast. Het was dit jaar wel een immens verschil tussen Sparta en PPSC. We komen volgend jaar graag terug.'' 

Henk Salari moet daar voorlopig niet aan denken......

 

Zie meer foto's onder deze link.


We stellen het zeer op prijs als je
onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over voetbal in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank.


Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: