De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Raadslid doet oproep mee te zoeken naar gestolen Stolperstein

Stadsdichter: Je rukte ook een hart uit

Stadsdichter: Je rukte ook een hart uit

SCHIEDAM - De Stolperstein-steen van Abraham Bobbe die geplaatst was bij het huisadres Rotterdamsedijk 268 is in de avond of nacht van 12 of 13 november door vandalen gestolen. Abraham Bobbe woonde voor het laatst in vrijheid aan de Rotterdamsedijk en werd in 1942 vermoord in een concentratiekamp in Oostenrijk.

De Stolperstein (vertaald: struikelsteen) is een gedenkteken voor in de Tweede Wereldoorlog door het nazi-regime omgebrachte burgers. De vierkante gedenksteen van 10 x 10 cm met het messing plaatje is uit de straat gesloopt. De Stolperstein Stichting Schiedam heeft bij de politie aangifte gedaan.

Een steen wordt door de Stichting Stolperstein geplaatst voor een huis van waaruit een omgebrachte burger in de oorlog werd afgevoerd. Abraham Bobbe (1904-1942) werd gedeporteerd uit de gevangenis Scheveningen en werd op 20 juni 1942 vermoord in concentratiekamp Mauthausen (Oostenrijk).

Raadslid John van Sliedregt doet een oproep: "Deze Stolperstein, voor Abraham Bobbe, is gestolen in Schiedam. Iemands identiteit is hem op deze manier voor de tweede keer afgenomen. Te schandelijk voor woorden. Ziet u deze steen, meld dit dan s.v.p.. Hij moet terug op zijn plek, voor het huis waar Abraham Bobbe voor het laatst in vrijheid woonde. Delen = lief." 

Stadsdichter Yvette Neuschwanger:
"toen jij die steen uit de straat
rukte je ook een hart uit
je ontnam hem opnieuw
het licht
was nog nooit zo donker
#Stolpersteine
#Hoekunje
#Hoedurfje

Door wijkbewoners is inmiddels een inzamelingsactie gestart om 120 euro op te halen om een nieuwe Stolperstein te bekostigen. Wil je een bijdrage geven, kun je dit melden via info@oostpactdoor.nl

Bron foto's: https://www.stolpersteineschiedam.nl/

Dit artikel is een update van ons artikel van woensdagavond 13 november 2019.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker