De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

60% sociale woningen, 40% vrije sector huur en koop

Start bouw 238 woningen Parkweg

Start bouw 238 woningen Parkweg

SCHIEDAM - In aanwezigheid van de Schiedamse wethouder Fahid Minhas, directeur-bestuurder Emile Klep van Woonplus Schiedam, directeur projectontwikkeling Arjan van Meijeren van Van Wijnen, een buurtbewoner en 5 buurtkinderen, vond gisteren de symbolische start van het nieuwbouwproject ‘in de Buurttuin’ rond de Parkweg in Schiedam Nieuwland plaats. Binnen het project worden in totaal 238 nieuwe woningen gerealiseerd.

De verouderde woningen in Parkweg Midden in Schiedam Nieuwland maken plaats voor nieuwe, toekomstbestendige woningen en appartementen. Kenmerkend voor de buurt is zijn diversiteit. Er komen zowel koop- als huurwoningen. 60% van de woningen bestaat uit sociale huurwoningen, die verhuurd worden door Woonplus. De overige 40% bestaat uit vrije sector huur- en koopwoningen. Het bouwen gebeurt in vier fases. De eerste oude woningen gaan nog dit jaar tegen de vlakte. Van Wijnen bouwt de laatste nieuwbouwwoningen in 2024.

"Normaal gesproken is de start van de bouw een feestelijk moment dat uitgebreid gevierd wordt met alle betrokken partijen. Vanwege de coronamaatregelen werd er op aangepaste manier, deze keer in aanwezigheid van een klein gezelschap, stilgestaan bij de officiële start van het project", aldus bouwer Van Wijnen in een persbericht.

Tijdens het startmoment beschilderden de aanwezigen een leeg bouwdoek. De schilderactiviteit staat symbool voor de start van het project en is ook bedoeld om buurtbewoners aan te moedigen om mee te denken over de invulling van de buitenruimten. ‘Meedoen in de Buurttuin’ is de slogan die afgebeeld staat op het bouwdoek. Het doel van het beschilderde bouwdoek is om zowel huidige als toekomstige buurtbewoners aan te moedigen om mee te denken over de nieuwe buurt. Het beschilderde doek blijft hangen tijdens de bouw. 

Van Wijnen en de opdrachtgevers, gemeente Schiedam en woningcorporatie Woonplus, slaan de handen inéén als het gaat om het ontwikkelen van de buurt. Van Wijnen is verantwoordelijk voor zowel de herontwikkeling van het gebied als de bouw van de woningen. De drie partijen gaan in gesprek met de buurtbewoners over de invulling van de nieuwe buitenruimte. 

‘In de Buurttuin’ is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Schiedam en woningcorporatie Woonplus, waarbij zij na een aanbestedingsprocedure Van Wijnen kozen als bouw- en ontwikkelingspartner. “De projectnaam is ontstaan met oog op de collectieve buurttuinen die voor en door de bewoners worden aangelegd. De buurttuinen worden straks gezamenlijk gebruikt, daarom gaan we in gesprek met de buurtbewoners om hun behoeften in kaart te brengen. Het wordt een buurt voor iedereen, een plek waar jong en oud kunnen samenkomen", zegt Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woonnieuws uit Schiedam. Alvast dank.
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker