De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

1e paal voor 21 huur- en 64 (verkochte) koopwoningen

Start van verkoop 73 huizen Harga

Start van verkoop 73 huizen Harga

SCHIEDAM - Wethouder Fahid Minhas gaf woensdag het startsein voor het vervolg van de nieuwbouw in Park Harga Schiedam. Het gaat om 64 koopwoningen en 21 huurwoningen. De koopwoningen zijn reeds verkocht. Voor de bouwfase die hierna komt - van 73 koopwoningen - gaat de verkoop donderdag 14 februari a.s. van start.

Donderdag 14 februari a.s. wordt voor de nieuwe bouwfase van 73 koopwoningen van 17.00 tot 19.00 uur een voor iedereen toegankelijke informatie/verkoopbijeenkomst gehouden op het complex van HC Schiedam. Verkoopmakelaars zijn Anke Bodewes Makelaardij en Hofzicht Makelaars. De prijzen in deze fase van 73 koopwoningen beginnen bij 320.000 euro vrij op naam (rijtjeshuizen met een woonoppervlakte vanaf 125 m2). De prijzen lopen tot 575.000 euro v.o.n. 

Samen met vertegenwoordigers van de ontwikkelingscombinatie Park Harga Midden (samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen), Woonplus en een toekomstige bewoner heeft de wethouder woensdag jl. de eerste paal geslagen op het terrein waarop in totaal circa 380 woningen zullen worden gebouwd. In eerdere fasen werden al circa 156 woningen in Park Harga opgeleverd. Nu werd de eerste paal geslagen voor de bouwfase in Park Harga, die bestaat uit de nieuwbouw van 64 (reeds verkochte) koopwoningen en 21 woningen voor woningcorporatie Woonplus in het Hargapark. De koopwoningen zijn georiënteerd aan de Olympiaweg, aan de nieuwe parkzone en de achtergelegen woonstraten. De woningen voor woningcorporatie Woonplus worden gebouwd aan de bestaande Hargalaan. De bouw is in handen van Thunnissen.

Woonplus Schiedam heeft in de duurzame wijk Park Harga 29 eengezinswoningen kunnen aankopen. Er is een grote vraag naar de eengezinswoningen met tuin in de sociale huur. Deze nieuwbouw-woningen van hoge kwaliteit sluiten ook goed aan op de duurzaamheidsambities van Woonplus.

"Park Harga is een zeer duurzame wijk met een divers woningaanbod. Het programma van ongeveer 380 woningen sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Schiedam en op de onlangs gebouwde nieuwbouwwoningen in Park Harga. Alle woningen zijn bijvoorbeeld standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, triple beglazing en zonnepanelen. De woningen zijn energieneutraal en vooral ook comfortabel", aldus de bouwers.

Er wordt de komende jaren in fasen gebouwd. Er komen zowel grondgebonden woningen als appartementen in het koop- en huursegment alsmede ook nog zestig vrije sector huurwoningen.


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woningbouwnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker