De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schoolschrijvers op basisscholen

Strijden tegen laaggeletterdheid

Strijden tegen laaggeletterdheid

SCHIEDAM - Het startsein is gegeven voor het halfjaartraject van De Schoolschrijver in Schiedam, in aanwezigheid van o.a. wethouder van onderwijs Patricia van Aken en directeur-bestuurder van Primo Onderwijs Peter Jonkers. Deze start vond plaats op OBS De Taaltuin, met kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom (bekend van de boeken over het land Jippie, en over het Ministerie van Oplossingen).

"Om op de school te kunnen blijven moest de Schoolschrijver een proeve van bekwaamheid afleggen: voorlezen uit haar eigen werk. Dat deed ze zo goed, dat ze onder luid applaus officieel werd aangenomen als Schoolschrijver van De Taaltuin", schrijft de Bibliotheek Schiedam. 

Drie andere scholen verwelkomen deze maand hun eigen Schoolschrijver. Op OBS De Peperklip gaat Maranke Rinck aan de slag, IBS Ababil werkt samen met Marlies Verhelst, en op de Sint Willibrordusschool start Wieke van Oordt.

Bijdrage aan een taalsterke toekomst
Een op de tien kinderen loopt landelijk risico op laaggeletterdheid. In Schiedam, met een hoger percentage laaggeletterde volwassenen, is het risico nog groter. Het halfjaartraject van stichting De Schoolschrijver is ontwikkeld als preventief programma tegen taalachterstand en behaalt positieve resultaten. 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en/of  zelfvertrouwen. Goed kunnen lezen en schrijven zijn nodig om volwaardig aan de samenleving te kunnen deelnemen.

Fotograaf: Jan van der Ploeg

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het onderwijsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker