De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Na kritiek van ouders 'zelfs in zeer kwalijke bewoordingen'

SVV hervat de jeugdtrainingen

SVV hervat de jeugdtrainingen

SCHIEDAM - Als enige voetbalclub in de regio stopte SVV ook met de jeugdtrainingen, terwijl die onder de aangescherpte coronamaatregelen nog wél mochten doorgaan. Ouders leverden de nodige kritiek, 'zelfs in zeer kwalijke bewoordingen', zo meldt het SVV-bestuur. Het bestuur luisterde naar de kritiek en heeft de jeugdtrainingen hervat.

door Jan Schrijver

"Maar ik voel dit niet als het onder druk zwichten, maar als het nemen van een nieuw besluit op basis van voortschrijdend inzicht. Ja, we waren inderdaad de enige club die met de jeugdtrainingen gestopt waren, maar met alle goede bedoelingen van dien, namelijk uit hoofde van het beschermen van de gezondheid van leden, vrijwilligers en alle andere mensen binnen de club", zo reageert voorzitter Pim Koning, die hierbij aantekent: "We hebben weliswaar de jeugdtrainingen hervat, maar hebben hier wel een eis bij gesteld: dat er zich voldoende ouders gaan melden om als vrijwilligers mee te helpen. Er moeten namens de club elke keer dat er een training is meerdere mensen als toezichthouder zijn, dus een geel hesje aan willen trekken en als suppoost erop toezien dat alle coronamaatregelen strikt nageleefd worden. We kunnen dat als bestuur voor een deel zelf bemannen, maar omdat het flink wat weken gaat duren, hebben we daar meer mensen voor nodig. De bal ligt nu bij de ouders, als zich niet voldoende mensen aandienen om te helpen, zullen we niet anders kunnen doen dan alsnog met de jeugdtrainingen stoppen, hoe spijtig dat dan ook zal zijn."

Hoe zit het met de 'zeer kwalijke bewoordingen' die het bestuur te verwerken kreeg? "Je moet daarbij niet denken aan bedreigingen", aldus de voorzitter, "maar we kregen wel berichten van mensen die hun kinderen meteen wilden uitschrijven. Ik vind dat kwalijk, want je kunt je als ouder ook proberen te verdiepen in wat er binnen een vereniging allemaal nodig is om de organisatie draaiende te houden. Zo hebben we de nodige vrijwilligers die de zeventig gepasseerd zijn. Zij zijn heel enthousiast en goed gezond, maar gezond willen ze ook blijven dus die zijn terecht extra voorzichtig en dus momenteel minder inzetbaar. Nu is het binnen alle verenigingen de laatste jaren een groeiend probleem om nieuwe vrijwilligers te krijgen, zo ook bij ons. Als je teleurgesteld bent dat er wedstrijden en trainingen niet doorgaan, kun je wel dingen roepen, maar denk daarbij dan alsjeblieft ook verder na over de problematiek. En toon je verantwoordelijkheid. Weet wel, het is nog niet gedaan met het coronavirus. We kregen zojuist weer een nieuwe melding van een besmetting van een selectiespeler, nu uit de zondagselectie."

Hieronder lees je de integrale tekst van de verklaring op de website van SVV over het hervatten van de jeugdtrainingen:
"Herroeping eerder besluit omtrent training jeugd
Beste leden,
Uw bestuur is er voor, namens en door u.
Als bestuur nemen wij beslissingen die voor de gehele vereniging gelden.
Zo ook hebben wij de beslissing genomen over hoe om te gaan met de informatie die we ontvingen tijdens de laatstgehouden persconferentie van Premier Rutte en Minister de Jonge.

De beslissing die wij hebben genomen is vooral genomen ter bescherming van uw gezondheid, die van uw ouders en/of begeleiders. De beslissing is niet genomen omdat wij ons er makkelijk van af willen maken. Wij hebben namelijk liever dat ieder lekker kan sporten, douchen, omkleden en wat kan nuttigen in onze kantine. We willen echter wel voorkomen dat we veel besmettingen veroorzaken die niet alleen de individuen zelf maar ook de familie, vrienden en kwetsbaren zouden raken

Helaas stuit onze laatste beslissing op nogal wat bezwaren bij leden, ouders, begeleiders en trainers. Zelfs in zeer kwalijke bewoordingen. Mede omdat we er ook voor jullie zijn herroepen we onze genomen beslissing en kan er vanaf heden weer door de jeugd worden getraind.

Dat doen we echter alleen volgens een aantal afspraken die we strikt volgen:
Kantine, kleedlokalen en toilet in de gang van de kleedlokalen blijven gesloten
Alleen de toilet bij de ingang is open
Vrijwilligers aan te wijzen door de trainers zorgen voor een schone toilet na de training
Er zijn geen andere vrijwilligers bij de club en er is verder niemand in de commissiekamer
Vrijwilligers aan te wijzen door de trainers krijgen een geel hesje aan en bewaken dat er niemand anders op het complex is dan de spelers
Ouders en begeleiders zijn niet toegestaan op het complex, zij moeten in de auto wachten of eerst nog even naar huis gaan
Kinderen die trainen komen verkleed naar het complex en verlaten na de training direct het complex en douchen thuis

Met deze nieuwe beslissing komen we tegemoet aan jullie wensen en zorgen voor zo weinig mogelijk bewegingen op ons complex om een ieder gezond te houden.

Iets dat ook onze initiële doelstelling was.
namens het bestuur,
Mario Krabbendam
Voetbalzaken SVV"

Lees ook:
'Géén zin om een circus op te tuigen' ()
Derby SVV - PPSC opnieuw afgelast ()
'Beter voetbal 3 weken stil te leggen' ()
Besmetting bij SVV in selectie ()
SVV last alle wedstrijden af ()

 

 

1 commentaar(en) op artikel "SVV hervat de jeugdtrainingen"

Kwalijke bewoordingen....het zal eens niet 😷

Door: Jan Hagel Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker