De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Winnaars sportprijzen 2018 Schiedam

SVV, Kelly Dulfer en Chasity Grant

SVV, Kelly Dulfer en Chasity Grant

SCHIEDAM - De uitreiking van de sportprijzen vond vanavond plaats op het sportcomplex Willem-Alexander. Tot sportploeg van het jaar werd SVV verkozen (foto boven), tot sporter van het jaar handbalinternational Kelly Dulfer en tot talent van het jaar voetbalster van ADO Den Haag Chasity Grant. De uitreiking was feestelijk en werd opgeluisterd met dans en streeturban demonstraties en met flitsende introductiefilms van de negen genomineerde sporters of sportploegen.  

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

Wethouder Fahid Minhas reikte de meeste prijzen uit, al was het bij het 'Sporttalent van het jaar' dat de winnares van Olympisch zilver en WK-zilver boksster Nouchka Fontijn de prijs uitreikte. Zij deed dat echter niet aan het winnende talent - Chasity Grant -  maar aan haar moeder. Dochter Chasity moest vanavond met ADO naar PSV Eindhoven voor de KNVB-beker. Het Haagse team kwam mede dankzij een doelpunt van de Schiedamse op een 0-3 voorsprong. Die werd uit handen gegeven, maar na strafschoppen kon ADO alsnog als winnaar terugreizen. In de categorie sporter van het jaar kon winnares Kelly Dulfer - zij speelt in de Deense competitie en moest naar Montenegro voor een wedstrijd in de Champions League - eveneens niet zelf de prijs in ontvangst nemen; haar vader - Eric Dulfer - ontfermde zich over die rol. 

Na de pauze werd atleet Take Zonneveld door wethouder Minhas gehuldigd voor zijn bijzondere prestatie (zie hiervoor onder deze link het afzonderlijke artikel). De spanning werd goed opgebouwd in het gezellig aangeklede complex van voetbalvereniging Kethel Spaland en handbalvereniging Ventura. De ingehuurde presentator - Etienne Verhoeff van RTV Rijnmond van het sportprogramma FC Rijnmond - liep met de microfoon door de zaal om de drie genomineerde ploegen nog even naar hun kansen te vragen en hen vooral hun enthousiasme in zijn microfoon te laten uiten, waarna het dan eindelijk aan de wethouder was om bekend te maken wie er had gewonnen. Die draalde er niet omheen en zei, "zoals Henny Huisman nu eenmaal altijd zei.. ze waren allemaal geweldig maar er kan er maar één winnen... en dat is SVV..." 

Een luid gejuich ging op in de zaal - van de betrokkenen maar ook van de toeschouwers - en de spelers, trainer Toon Wolters en de staf beklommen het podium. Na twee met overmacht gewonnen kampioenschappen door de roodgroenen betekent het een kroon op de prestaties van SVV en een stuk erkenning voor de club. Er werd nog gememoreerd dat SVV ooit voetbalkampioen van Nederland was en dat de beslissende wedstrijd tegen Heerenveen in De Kuip een recordaantal bezoekers haalde, welk record nog altijd staat! De oer-SVV-er Piet Romeijn die het vaakst in De Kuip zal hebben gespeeld - als Feyenoorder wel te verstaan - sprak de winnaars vanaf het scherm vol lof toe toe.

Presentator Etienne Verhoeff vroeg enkele SVV-spelers wanneer zij na twee achtereenvolgende promoties denken uiteindelijk weer in De Kuip te zullen spelen. "We spelen over een paar maanden tegen Heerenveen, niet in De Kuip natuurlijk, wij spelen op Harga". Verhoeff herhaalde zijn niet aankomende grap nog eens:  zeg maar, in De Kuip tegen het grote Feyenoord. De SVV-ers nuchter zoals ze in Schiedam zijn, herhaalden hun antwoord, wij spelen op Harga, weet je. Eerder op de avond maakte zijn opmerking richting Nouchka Fontijn ook niet bepaald de indruk dat hij zich 'ingelezen' had. Waarom ze dan wel zelf geen kanshebber was voor de sporter van het jaar? Dat is Nouchka al zo vaak geweest en sportief als zij is gunt zij die prijs ook eens aan een andere Schiedammer of Schiedamse. Maar om dat dan voor het publiek weer uit te melken als presentator getuigt van niet zo veel empathie van de presentator richting de vanavond bekend gemaakte winnaar 2018. 

De verkiezing kwam tot stand door voordracht van genomineerden door de juryleden, waaruit de juryleden per categorie tot een voordracht van drie genomineerden zijn gekomen. Vervolgens kon het publiek zijn stem uitbrengen. Ongeveer 7500 mensen brachten hun stem uit. Ook de juryleden brachten hun stem uit. De stemmen van de juryleden telden zwaarder dan de stemmen van het publiek. Bij de sporter van het jaar en bij het talent van het jaar leidden de stemmen van de juryleden niet tot een winnaar. Daardoor hebben in deze beide categorieën de stemmen van het publiek de doorslag gegeven. De sportploeg van het jaar werd wel al beslist op basis van de stemmen van de jury. Ten slotte: over de 'bijzondere prestatie van het jaar' kon niet worden gestemd door het publiek.

Sporter van het jaar  2018
Kelly Dulfer (handbal)
Genomineerd waren verder:
Wessel Keemink (volleybal)
Deroy Duarte (voetbal)

Sportploeg van het jaar 2018
SVV (zo)
Genomineerd waren verder:
HC Schiedam Heren
SV & HV Schiedam

Sporttalent van het jaar 2018
Chasity Grant (voetbal)
Genomineerd waren verder: 
Noa Liauw-A-Fong (tennis)
Juna Prinssen (boksen)

Zie hier ons eerdere artikel over de aankondiging van de uitverkiezing.

Afgesloten werd met een foto-moment waarbij alle winnaars zich op het podium verzamelden (zie eerste foto onder); Toon Wolters in gesprek met JW TV (zie tweede foto onder).

Zie hier de interviews die Jan Willem de Boer van JW TV afnam.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: