De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Lekker straattekenen met de stadstekenaar van Rotterdam

Teken jouw 'Groetjes uit Schiedam'

Teken jouw 'Groetjes uit Schiedam'

SCHIEDAM - Vanaf april gaat Jeffrey de Bruin (40), de Rotterdamse stadstekenaar, ook in Schiedam op pad om op straat te tekenen. 

door Louise Melchers

Misschien heb je hem tijdens het Dickens Festijn op 22 december al zien tekenen. Hij maakte een tekening van Belinda Tange (zie foto onder). Vanaf april gaat hij tekenworkshops geven voor iedereen die het leuk vindt om Schiedam te tekenen. Je kunt dan je persoonlijke 'Groetjes-uit-Schiedam-ansichtkaart' maken.

Voor zijn workshops heb je geen tekenervaring nodig. Jeffrey helpt je, geeft advies en laat wat makkelijkere en moeilijkere opties zien. Tijdens de workshop loop je zo'n 2,5 kilometer door Schiedam en kom je langs verschillende mooie plekjes. Je gaat niet alleen rondslenteren, maar ook even stoppen om te tekenen wat je ziet, bijvoorbeeld een windmolen, een jeneverglas, een versierde fiets langs de haven of iets anders waar je oog op valt. Daarnaast geeft Jeffrey je nog advies voor 'Handlettering', zodat je je tekst ook op een mooie manier op kunt schrijven.

Jeffrey de Bruin is Rotterdammer en heeft grafisch vormgeven gestudeerd in Rotterdam. Ook studeerde hij Tekenkunst op de kunstacademie in Antwerpen. Hij tekent al zijn hele leven en ontwerpt en illustreert al meer dan tien jaar. Hij is gek op natuur en architectuur.

Omdat de workshops buiten zijn, beginnen ze pas rond april als het weer ietsje beter is. 

Foto's: stadstekenaars aan het werk; vierde foto onder vlnr: Lia Schäfer, Jeffrey de Bruin, Belinda Tange en Peter Flohr

2 commentaar(en) op artikel "Teken jouw 'Groetjes uit Schiedam'"

Goedenavond, ik zou graag meer informatie willen krijgen over de workshops tekenen in Schiedam, data, kosten, ed. Het lijkt me erg leuk om deel te nemen.

Mvg,

Marja IJzerman

Door: Marja IJzerman Op:

Jeffrey komt hierover eind maart met meer informatie, heeft hij ons toegezegd.

Door: Jan Schrijver Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker