De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Teller woninginbraken deze maand op 13

Teller woninginbraken deze maand op 13

SCHIEDAM - Er is gisteren een inbraak geweest in postcodegebied 3119 (dat ligt in Schiedam Nieuwland) en een poging tot inbraak geweest in het postcodegebied 3112 (dat ligt in Schiedam Oost), zo is uit meldingen van de politie op te maken. 

De politie brengt deze delicten in kaart. Je kunt op de kaart per postcodegebied zien of jouw woonomgeving de laatste tijd in trek is bij inbrekers en dus een nog grotere waakzaamheid - dan je normaal al aan de dag zult leggen - op zijn plaats is. De politie omschrijft zelf als volgt waarom men deze kaart biedt: "Omdat woninginbraak regelmatig voorkomt en het een grote impact heeft op de slachtoffers. Inbraak staat in heel Nederland hoog op de agenda. Samen met veiligheidspartners zoals gemeenten en Openbaar Ministeries probeert de politie de inbraakcijfers omlaag te brengen. Door voor iedereen zichtbaar te maken in welke postcodegebieden er wordt ingebroken, hoopt de politie dat u de nodige maatregelen treft om de kans op een woninginbraak te verkleinen."

Je kunt zowel de inbraken per datum zien als de pogingen tot inbraak per datum. Je krijgt deze gegevens in beeld voor de afgelopen drie maanden. De aanwijzer op de kaart staat midden in een desbetreffend postcodegebied en geeft dus (uit overwegingen van privacy) géén exacte aanwijzing voor een specifiek adres. 

In januari 2020 zijn er in Schiedam tot dusver zeven meldingen van pogingen tot inbraak en dertien meldingen van inbraken te noteren. 

Hier lees je ons artikel van vandaag over auto-inbraken.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politie- en woningnieuws uit Schiedam. Alvast dank.
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker