De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Theetuin de Groene Raat weer open

Theetuin de Groene Raat weer open

SCHIEDAM - Ad Bakker verzorgt op deze website fraai geïllustreerde columns over de natuur, zoals onlangs over de mysteries van de zweefvliegen. Een van de plaatsen waar hij vaak te vinden is om in het weelderige groen te speuren naar beestjes en ze dan minutieus te fotograferen, is Voorlichtingscentrum de Groene Raat, gevestigd in een oud boerderijtje in Kethel en omgeven door verscheidene voorbeeldtuinen. Na de maanden van corona-sluiting van het theeterras van de Groene Raat, ging dat gisteren weer open en Ad Bakker was erbij. Hij schrijft er enthousiast over.

door Ad Bakker

Het zag er door de corona-maatregelen niet meer naar uit dat de theetuin in de Groene Raat op de Harreweg deze zomer weer geopend zou worden, maar afgelopen zondag was het dan toch het geval. De tafels, stoelen en bankjes waren uiteraard op de vereiste afstand geplaatst en iedere bezoeker moest eerst de handen met de bekende gel desinfecteren. Dan merk je dat het allemaal nog stringenter is dan je zou denken. De dames in de keuken dragen handschoenen, wat niet eens zo vreemd is, maar wel dat er geen normale borden met een tosti of gebakje erop gebruikt mogen worden omdat die bij honderd graden Celcius afgewassen moeten worden en dat red je niet met een boiler of geiser.

Ondanks de beperkingen hebben de vrijwilligers gisteren toch voor een feestelijke sfeer gezorgd. Je kon merken dat de mensen er ook een beetje aan toe waren. Het was gezellig druk, maar dat kon ook omdat er over een groot gedeelte van de tuin de tuinmeubels waren geplaatst. 

Het goed vertoeven in de Groene Raat wordt nog versterkt doordat je er voor sympathieke prijzen wat kunt drinken of eten. Misschien dat het menukaartje na de coronatijd iets uitgebreider wordt, al is het al heel fijn er na de coronasluiting weer te kunnen zijn en wat te kunnen nuttigen. Het is geen echt restaurant en het zal dat ook nooit worden, maar het is gewoon een fijne plek om even uit te rusten van het fietsen en wandelen en daar dan wat te kunnen gebruiken.

Ik heb een foto van de menukaart gemaakt zodat je kunt zien wat er nu te bestellen is. Het is echt een aanrader om als het droog is en er genoeg vrijwilligers zijn om langs te komen en om dan ook een kijkje te nemen in een van de voorbeeldtuinen en in de boerderij zelf.

De openingstijden van de theetuin en de boerderij zijn op woensdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur bij droog weer en als er genoeg vrijwilligers zijn. Ik vind het echt een aanrader voor de liefhebbers van de 'natuur in de stad'. De voorbeeldtuinen zijn op werkdagen toegankelijk van 9:00 tot 15:00 uur, indien er een medewerker van beheerder Irado aanwezig is. 

Adres: Harreweg 19, 3123 KA Schiedam

Hier lees je een eerder artikel op De Schiedammer Online: 10 voorbeeldtuinen aan de Harreweg
Ook interessant is: Aryan wint mega-pompoen van 18,6 kg

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker