De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Openingswedstrijd nieuwe complex tegen Heerenveen

Trainersnieuws SVV zondag en zaterdag

Trainersnieuws SVV zondag en zaterdag

VOETBAL - SVV-voorzitter Edwin Suttorp heeft zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie gemeld dat het contract met de trainer van de zondagselectie, Toon Wolters, met een jaar is verlengd. Voor de zaterdagselectie is Alfred Tetteh als nieuwe trainer aangetrokken. SVV (zondag) zal in de loop van 2019 ter gelegenheid van de opening van het nieuwe complex een wedstrijd spelen tegen het eerste amateurteam van Heerenveen. In juni is het 70 jaar geleden dat SVV in de Kuip tegen Heerenveen het landskampioenschap afdwong.

Hieronder kun je de volledige tekst lezen van de nieuwjaarstoespraak die SVV-voorzitter Edwin Suttorp namens het SVV-bestuur tijdens de nieuwjaarsreceptie in de kantine op Harga uitsprak: 
"Het afgelopen jaar was een roerig jaar voor SVV waarin de bouwactiviteiten voor het nieuwe complex vol op gang zijn gekomen. De sloop van het oude stadion was een bijzonder  afscheid van een stuk geschiedenis, maar ook een symbolische stap naar een nieuwe toekomst. De werkzaamheden die verder volgden, brengen niet alleen een mooi complex dichterbij, het heeft ook veel schade aangericht aan onze vereniging. Het terrein wordt vaak en begrijpelijk vergeleken met een oorlogsgebied wat veel aan aantrekkelijkheid te wensen overlaat. Dit heeft zonder twijfel leden gekost, maar zeker ook sterk gedaalde kantine inkomsten. Bovendien is het voor sponsoren een onaantrekkelijk situatie. Ten opzichte van de buren Hermes-DVS en HBSS, heeft SVV wat dat betreft veel zwaarder te lijden gehad onder de bouwactiviteiten.

In de organisatie en op bestuursniveau is het ook een roerig jaar geweest. Het vertrek van de trainers van de zaterdag 1 selectie en de voorzitter hebben hierbij de meeste aandacht gehad. De problemen rond de bouwactiviteiten en het bestuur, hebben wat vertraging opgeleverd in de gesprekken met de gemeente over de huurovereenkomst voor het nieuwe complex. Dit zal nu snel worden afgerond.

Ook mooie dingen
Het jaar 2018 was zeker niet alleen maar kommer en kwel voor SVV. Er waren mooie kampioenschappen bij de jeugd met JO13-2, JO11-1 en JO9, maar natuurlijk ook onze Zondag 1 die bovendien hierdoor na 2 ongeslagen kampioenschappen, opnieuw is genomineerd voor sportploeg van het jaar.

Daarnaast is er met Edwin Suttorp een nieuwe voorzitter gevonden en is het bestuur inmiddels compleet, inclusief de kandidaatbestuursleden die al een prominente rol spelen bij bestuursvergaderingen. Deze bestaat nu daarnaast uit Marinus Haag als Penningmeester en Vice Voorzitter, Susi Kanhai als Secretaris, John Dekker als Lid Facilitaire zaken, Ewout van Wijngaarden als Lid Voetbalzaken en Priscilla Smit als Lid Jeugdzaken. Nieuw is dat Rob v.d. Gaag, nadat hij was aangetrokken voor PR & Communicatie, nu ook de daarboven liggende rol van bestuurslid Verenigingszaken zal gaan invullen. Voor een aantal mensen geldt dat de benoeming nog in de komende ALV zal moeten worden bekrachtigd.

Het bestuur is nu hard bezig om de organisatie verder te hervormen, te beginnen met de commissiestructuur en de bijbehorende profielen. Voor iedereen is merkbaar dat er meer rust in de vereniging is gekomen en het bestuur kijkt dan ook met veel vertrouwen vooruit. De volgende stap is het ontwikkelen van het nieuwe visie en beleidsplan voor de komende jaren.

Zaterdagselectie
Het vertrek van de trainers van de zaterdagselectie is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zoals al eerder benoemd, moet dit vertrek niet worden gezien als een probleem maar vooral als het begin van een oplossing. Dat wil niet zeggen dat we voor de zaterdag ook direct een oplossing beschikbaar hadden. De afgelopen maanden is hier wel hard aan gewerkt. Ondertussen hebben Tony Lentin en Maurice van Ettinger de rol als trainersduo prima opgevuld en daar zijn wij dankbaar voor. Inmiddels is er met de van BVV Barendrecht afkomstige Alfred Tetteh overeengekomen dat hij het seizoen samen met Tony en Maurice gaat afmaken. In de tweede seizoenshelft gaan we ook samen met hen kijken naar de oplossing voor volgend seizoen.

Nieuw jaar, goede voornemens
Het nieuwe jaar begint met goede voornemens en daarom zal ook het begrip “normen en waarden” binnen SVV worden opgepoetst met de directe invoering van een nieuw Incidentenprotocol en sanctiebeleid. SVV wil als onderdeel van haar identiteit de gastvrijheid centraal stellen en dat begint ook met duidelijkheid over de kaders.

Nieuw complex
Het nieuwe pand krijgt steeds meer vorm en we kijken er dan ook reikhalzend naar uit om het te gaan betrekken. De verwachting is dat dit medio maart gaat gebeuren waarna er in april-mei een gezamenlijke opening zal gaan plaatsvinden. Een leuk feestje om te vieren, maar SVV wil ook zelf nog een eigen tintje hieraan geven.

In 2019 viert SVV haar 115 jarig bestaan, maar ook is het in juni precies 70 jaar geleden dat SVV in de Kuip, tegen het Heerenveen van Abe Lenstra, het landskampioenschap binnenhaalde. Dit hoogtepunt in ons bestaan geldt nog altijd als de met 69.000 toeschouwers drukst bezochte voetbalwedstrijd in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Om deze reden zal er ter gelegenheid van de opening van het nieuwe complex, een replay plaatsvinden van deze wedstrijd. De zondagselectie van Toon Wolters zal het op het nieuwe complex opnemen tegen de amateurselectie van Heerenveen onder leiding van Gerald Sibon. “It Giet Oan”, zoals de Friezen zeggen!  Een definitieve datum hiervoor moet nog met verschillende partijen worden overeengekomen, maar we mikken hierbij op zondag 2 juni.

De vestigingen van Breman Installatiegroep in Friesland en hier in de regio, hebben zich als eerste sponsor gemeld voor o.a. het vervoer en ontvangst van de Friezen. Dat betekent dat de wedstrijd kan plaatsvinden, maar SVV wil er een evenement van maken waar jong en oud plezier aan kan beleven en nog lang op kan terugkijken. Wij vertrouwen erop  dat nog meer sponsoren zich zullen aanmelden om  dit mede mogelijk willen maken, zodat het een prachtige dag kan worden. Dit is een unieke kans om ruimer dan gemeentelijk aandacht te creëren voor uw bedrijf!

Seizoen 2019-2020
De verhuizing en de opening gaan er hopelijk aan bijdragen dat Schiedam zal zeggen: “SVV doet weer mee !”. Maar voor Toon Wolters, zijn staf en de Zondagselectie was dat al geen nieuws meer. Na 2 ongeslagen kampioenschappen zijn ze zoals gezegd opnieuw genomineerd voor “sportploeg van het jaar” en bovendien doen we opnieuw mee in de bovenste regionen van de 2e klasse en maken we nog kans op een nieuwe promotie naar de 1e klasse. We zijn er daarom ook blij mee dat Toon ook volgend seizoen aan het roer zal staan van onze zondagselectie en bovendien zal gaan meewerken aan de ontwikkeling van onze voetbalvisie voor de komende jaren. Tijdens de nieuwjaarsreceptie is de contractverlenging met Toon getekend.

Afronding
Veel ontwikkelingen dus en we kijken uit naar een veelbelovend prachtig jaar 2019. We hopen weer te mogen rekenen op de inzet van al onze vrijwilligers die we zeer dankbaar zijn, en hopen veel bezoekers en nieuwe sponsoren te mogen begroeten. Samen bouwen we aan het nieuwe SVV."

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: