De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tweetal bekeurd wegens afstand

Tweetal bekeurd wegens afstand

SCHIEDAM - Vanmiddag zijn door team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam twee mensen bekeurd die niet voldoende afstand van elkaar hielden op het Land van Belofte in Schiedam. Een derde persoon zette het op een lopen en wist te ontkomen.

"Groepje van drie volwassenen liep op het Land van Belofte. Bij het zien van de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) rende er één persoon weg, de twee andere personen werden staande gehouden in het Sebastiaanshof. Beiden kregen een boete voor het niet voldoen aan de noodverordening: samenscholing in combinatie met niet voldoen aan de afstand", zo licht Toezicht & Handhaving toe.

In de Noodverordening staat: "Niet in acht nemen veilige afstand. Het is verboden zich in een groep van drie of meer personen op te houden zonder tot de dichtstbijzijnde persoon in die groep en andere personen een afstand te houden van ten minste 1,5 meter. Dit verbod is niet van toepassing op: a. personen die een gezamenlijke huishouding vormen; b. kinderen tot en met 12 jaar die samenspelen onder toezicht van een of meer van hun ouders of voogden die daarbij onderling een afstand van l,5 meter in acht nemen."

Het betreft een strafbeschikking waarbij het bedrag kan oplopen tot 390 euro. Bij minderjarigen betreft het bedrag 95 euro.

Hier lees je ons artikel vijftal beboet voor niet houden van afstand en hier ons artikel 48 personen bekeurd wegens samenscholen

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het handhavingsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker